El Consell Superior de la Justícia investiga per què hi ha dilacions en les sentències
El Consell Superior de la Justícia està investigant per què s’han produït dilacions en algunes sentències. El president de l’organisme, Josep Maria Rossell, ha detallat l’obertura d’un procés d’inspeccions per tal de descobrir el motiu pel qual s’ha generat aquest endarreriment.
Reproductor d'àudio
Així doncs, s’han analitzat sentències dels darrers tres anys tant de la Batllia com del Tribunal de Corts, i s’han demanat d’informes al Servei d’inspecció de l’Administració de Justícia.
I és que la voluntat d’aquestes accions, tal com ha assenyalat el vicepresident, Antoni Fiñana, és intentar cercar solucions i evitar que en un futur es tornin a produir aquests retards.
Reproductor d'àudio
I per tal d’assolir una justícia més efectiva, el màxim responsable de la institució ha remarcat la importància de fer accions legislatives com la d’entrada en vigor d’una llei pel qual es modifiqui el Codi de Procediment Penal, ja que molts dels assumptes penals es troben en període d’instrucció i això és el que fa allargar els procediments.
Per posar fil a l’agulla en el col·lapse pels retards, fa uns anys el Consell General va aprovar el pla de xoc de la justícia per tal d’agilitzar els processos. Entre les accions, es dotava de recursos humans amb la contractació de 25 noves places, i Rossell ha declarat que el pla es troba en la fase final i que queden tretze places per contractar.
Un altre aspecte que han explicat des del Consell Superior és que l’expedient judicial electrònic entrarà en vigor el 3 de febrer del 2025.
Reproductor d'àudio
Com que és una novetat pels treballadors, es posaran en marxa accions preparatòries fins al mes de febrer a través de formacions. D’aquesta manera els professionals tindran l’opció d’informar-se i aprendre uns mesos abans sobre com s’utilitza la nova eina, amb l’objectiu que hi hagi el menor d’errors possibles quan es posi en funcionament.