La 18a edició de l’Andorra a Taula torna a superar els 3.000 menús venuts
La 18a edició de l’Andorra a Taula, organitzada per la Unió Hotelera, ha aconseguit vendre enguany un total de 3.066 menús tot superant, una vegada més, la barrera dels 3.000 menús, tal com havia succeït en les darreres edicions. Així ho han informat el president de la Unió Hotelera d’Andorra, Jordi París, qui han detallat que els menús de degustació han estat els més sol·licitats pels comensals, que han representat un 85% del total amb 2.461 unitats servides i amb un preu mitjà de 48,43 euros.
“El novembre s’ha consolidat com el mes ideal per aquestes jornades. Fa anys era difícil veure moviment entre setmana, però ara el novembre a Andorra és sinònim d’activitat gastronòmica” ha apuntat, Pujol, mentre afegia que, des de l’UHA ja s’està treballant en l’edició del 2025 amb l’objectiu de fer créixer l’Andorra a Taula.
París ha recordat que les jornades gastronòmiques han tingut lloc durant 23 dies i que el preu global de tots els menús ha estat de 46,17 euros, una xifra que suposa un increment del 6% respecte a l’any passat. En aquest sentit, els restaurants més destacats en vendes han estat el restaurant Mínim’s d’Andorra la Vella en primera posició, seguit del restaurant Odetti Bistro d’Escaldes-Engordany, que ha quedat empatat amb el restaurant Plató d’Andorra la Vella.
De cara a les properes edicions, el president de la unió Hotelera ha avançat que es plantegen diverses opcions d’ajustos per mantenir l’èxit de l’actual format.
Davant d’una pregunta formulada per la premsa sobre les previsions d’ocupació de cara al Nadal, París ha assegurat que l’activitat turística es manté positiva i que s’espera un bon nivell d’ocupació durant les festes nadalenques. “L’any passat, les xifres de Nadal es van mantenir en nivells històrics, tot i una situació climatològica més desfavorable. La força d’Andorra com a destí turístic ha demostrat que ofereix activitats atractives que mantenen la gent, independentment de les condicions meteorològiques” ha comentat, Pujol.
Ha afegit que enguany la situació climatològica sembla favorable, i això els fa confiar en xifres similars o, fins i tot, superiors als nivells històrics pel període de Nadal i Reis.