menu Home
AndorraPólitica

Govern ha recuperat la inversió i el terreny de Grífols

Ingrid Monreal | 18 d'octubre de 2024

L’executiu i la farmacèutica Grífols han formalitzat aquest dijous, davant notari, l’escriptura pública que autoritza l’adquisició del 20% de les accions que Andorra Recerca i Innovació posseïa en la societat creada per desenvolupar el centre de recerca en immunologia a Ordino. Amb aquest acord, s’aconsegueix recuperar els 200.000 euros inicialment aportats per l’executiu, així com el terreny situat al Prat de la Farga, on estava previst construir la nova instal·lació.

Malgrat aquest punt final, la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha mostrat el seu cert optimisme pel fet que la farmacèutica catalana hagi decidit quedar-se al país, ja que a l’estiu va demanar l’autorització d’inversió estrangera. D’aquesta manera, i malgrat que encara no hi ha hagut noves negociacions entre l’executiu i la companyia, la ministra valora que el fet que tingui “un peu” al país fa pensar que en un futur es pugui posar sobre la taula una nova proposta. Així hi ha posat en relleu en el marc de la compareixença, juntament amb la ministra de Salut, al davant de la comissió legislativa d’Economia per informar sobre el projecte.

Marsol ha fet aquestes declaracions en el marc de la compareixença, juntament amb la ministra de Salut, Helena Mas al davant de la comissió legislativa d’Economia per informar sobre el projecte. La ministra ha tornat a incidir que s’ha perdut una gran oportunitat i que el fet que el projecte no hagi prosperat ha estat resultat d’un cúmul de circumstàncies que han fet que al final no hagi quallat.

Davant les crítiques dels partits de l’oposició, tant Marsol com la titular de Salut han defensat el paper de l’executiu en aquest afer i també la voluntat de continuar treballant per impulsar la recerca i la innovació al país. En aquest sentit, Marsol ha manifestat que el seu ministeri treballa en un pla estratègic que vol presentar en comissió legislativa, posteriorment a les vacances de Tots Sants i que preveu entre altres impulsar ajudes que podrien anar entre els 500.000 i el milió d’euros, ja que ha posat en relleu que això és el que fan altres països.

També ha manifestat que el que es vol és donar peu a una àrea d’innovació, més que no pas a un parc tecnològic, i ha reivindicat que ja hi ha empreses al país que estan fent projectes importants i que poden generar activitat al seu voltant.

En les declaracions posteriors al davant dels mitjans de comunicació, un cop conclosa la comissió legislativa, Marsol ha manifestat que considera que partits com el Partit Socialdemòcrata haurien de fer autocrítica de la seva actuació, assenyalant que  aquest tipus de projecte han de comportar el suport de tot el país.

Finalment, i en relació a l’admissió a tràmit del recurs presentat pel conseller d’Units per Ordino, Enric Dolsa, al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg ha admès a tràmit el recurs, Marsol ha afirmat que aquest assumpte hauria de resoldre’s de manera natural, ja que el pacte de socis s’ha cancel·lat.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play