menu Home
AndorraEducació

El projecte Tàndem s’allargarà durant sis mesos i es reflectirà en la nota final de l’alumne

Ingrid Monreal | 1 d'octubre de 2024

La novena edició del projecte Tàndem de Formació Professional, té per objectiu que els alumnes de formació professional del país desenvolupin projectes innovadors per a les empreses. És per això que enguany ha estat inclosa dins el currículum acadèmic com a competència transversal. D’aquesta manera, els alumnes treballaran durant sis mesos conjuntament amb les empreses seleccionades i el treball executat formarà part de la nota final de l’alumne.

Aquestes són les dues grans novetats que es trobaran els estudiants que participin en el programa d’aquest curs, ja que les vuit edicions anteriors només tenien una durada de tres mesos i no es veia reflectit en la nota final de l’estudiant. “A partir de la revisió que es fa dels programes educatius de formació professional, s’ha inclòs la competència emprenedora”, ha explicat el secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina.

Aquesta és la gran aposta que ha fet el ministeri per aquest programa emprenedor, que ha de servir per potenciar el talent del país i alhora els ha de motivar perquè “com a alumne et plantegen de cop i volta convertir-te en un assessor extern d’una empresa i pots treballar amb ells”, ha explicat Bardina, que ha afegit que “l’aspecte motivador hi és des del primer moment i el fet que ara quedi reconegut com una part de la nota serà molt més motivador per ells”.

Així doncs, enguany, hi haurà 68 alumnes que estaran repartits en 11 equips i hauran de fer d’assessors i desenvolupar solucions per a tres empreses que ha escollit Andorra Business: Global Risc, Sira i Montpackers. En aquest sentit, els joves hauran d’idear solucions pels reptes que els plantegen aquestes companyies, mitjançant sis fases que representen tot el procés de treball.

Al seu torn, el Secretari d’Estat d’Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Saura, ha explicat què implica pels estudiants el Projecte Tàndem: “L’objectiu és que els estudiants es converteixin en assessors externs d’aquestes empreses i puguin adquirir unes competències i unes aptituds “pel futur de demà i tenir un jovent emprenedor que busqui innovació”, ha remarcat Saura.

En el cas de Global Risc, hauran de treure partit dels canals digitals i de les noves tecnologies per millorar la comunicació amb els seus clients. Per a Montpackers hauran de desenvolupar una estratègia de creixement, tenint en compte les necessitats dels usuaris, les tendències de mercat i les oportunitats de negoci. Finalment, Sira demana trobar solucions tecnològiques per transformar les poblacions d’Andorra del futur d’una manera més eficient en la gestió mediambiental.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play