menu Home
AndorraPólitica

El Consell d’Europa valora la col·laboració entre tots els actors de joventut en l’elaboració d’aquest pla nacional

Ingrid Monreal | 27 de juny de 2024

El Consell d’Europa valora la col·laboració entre tots els actors implicats en l’elaboració del pla nacional de la joventut. Ho ha fet aquest dimecres, en la que ha estat la segona reunió entre els seus representants, els del ministeri, dels comuns, del Fòrum Nacional de la Joventut i del Carnet Jove.

Aquest pla busca acompanyar els joves en el seu desenvolupament des dels 18 fins als 35 anys, facilitant-los les eines suficients per a cobrir totes les seves necessitats. Ho ha explicat la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, concretant el punt on es troba aquest Pla i la posició del Consell d’Europa en relació al projecte. “El pla engloba totes les eines necessàries per al suport i el desenvolupament dels joves al nostre país”, ha remarcat Bonell.

A més, Bonell ha remarcat que el document se centra en vuit grans objectius com ara l’habitatge i la incorporació dels joves a la vida laboral, entre d’altres. Val a dir que llei, també recull la creació de l’observatori de la joventut; una eina que servirà per mesurar el nivell d’implementació del pla.

Per la seva banda, la Cap de la Divisió de les polítiques de Joventut del Consell d’Europa, Clementina Barbaro, ha explicat el motiu de la visita i ha declarat que el text està en línia amb la política de joventut del Consell d’Europa. “Aquest pla nacional està en línia amb la política de joventut del Consell d’Europa, el document recull aspectes com la participació dels joves en la vida democràtica o la millora de la vida d’aquests joves cap a una societat més inclusiva”, ha assegurat Barbaro.

Finalment, Francesc Mainzer, membre del consell assessor en matèria de joventut del Consell d’Europa, ha valorat la feina feta durant aquestes dues jornades de treball. “Ens hem pogut reunir amb tots els actors implicats en les polítiques de joventut del país, hem recopilat les seves perspectives pel que fa a les accions que es duen a terme sobre la joventut i també les expectatives respecte a l’esborrany del Pla nacional i les següents passes del procés que veuen com a necessàries a implementar. Nosaltres al setembre farem una sèrie de recomanacions per assegurar una bona implementació del Pla nacional de la joventut”, ha afirmat.

Val a dir que la vigència del pla, s’atendrà a la recomanació del Consell d’Europa. La previsió amb la què treballa el ministeri, és que al setembre recollirà les darreres recomanacions del Consell d’Europa i a la tardor ja podrà presentar el text a la Cambra Parlamentària.

Written by Ingrid Monreal




  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play