menu Home
AndorraGeneral

La capital reanomena la plaça Rebés en honor al mecenes Bartomeu Rebés

Ingrid Monreal | 25 de juny de 2024

La plaça Rebés d’Andorra la Vella s’ha rebatejat com a plaça Bartomeu Rebés Duran. Un gest que s’ha fet oficial aquest dilluns a través d’un acte-homenatge organitzat pel comú de la capital en honor a aquest mecenes i filantrop cultural, que va morir l’any 1997 i que va destacar per la seva contribució al desenvolupament de la parròquia.

El cònsol major, Sergi González, ha destacat el compromís de Rebés amb el benestar de la parròquia i del país, agraint que l’any 1955, cedís la plaça de manera altruista  a la gent del poble.

L’acte ha comptat amb la participació de fills i nets de Rebés Duran, i també amb una actuació musical a càrrec de Gerard Claret, qui ha interpretat la peça Oblivion, d’Astor Piazzola. I és que segons ha recordat la cònsol menor, Olalla Losada, Rebés va contribuir notablement a impulsar la cultura a la parròquia, i calia posar nom concret a les coses.

Losada ha aprofitat l’ocasió per valorar que la Festa del Poble ha comptat amb una gran afluència de gent, amb unes 700 racions servides a l’arrossada popular i una vuitantena d’inscrits als tallers.

Qüestionada per la premsa, també ha anunciat que l’agermanament entre la capital i Viana do Castelo s’oficialitzarà aquest dimecres amb el vicepresident de la Cambra municipal d’aquesta localitat, Manuel Vitorino. “Creiem que aquest agermanament té tota la lògica del món. Tenim moltes coses a compartir i a treballar” ha ressaltat, Losada. “Aquest és el funcionament dels agermanaments; primer es fa una signatura en una de les regions i després a l’altra. Nosaltres aprofitarem la seva festa gran perquè ens les puguin ensenyar” ha comentat, Losada.

I si ara es formalitza l’agermanament a la capital, a l’agost serà una delegació d’Andorra la Vella, la que es desplaçarà fins a Portugal, per acabar de rubricar el compromís.

D’altra banda, i pel que fa al reallotjament de les famílies afectades per les esquerdes de l’edifici de Santa Coloma, Losada ha reiterat que la data fixada és inamovible. “Les famílies ho saben, se’ls ha dit des del minut zero fins on podíem arribar nosaltres com a corporació i com a comú, i sabem perfectament quina és la data i no hi haurà ajornaments” ha insistit, la cònsol menor. “Si realment hi ha algú que no pogués assumir un lloguer, el Departament Social de Govern pot oferir les ajudes corresponents a escala d’habitatge. A nivell de desemparament, no es deixarà ningú desemparat” ha assegurat.

Recordem que el termini finalitza el proper 30 de juny i que encara hi ha quatre famílies que no han trobat lloc per viure.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play