menu Home
AndorraEconomia

L’IPC baixa fins al 3,8% al maig

Ingrid Monreal | 17 de juny de 2024

L’IPC del mes de maig ha quedat finalment fixat en el 3,8%; una dècima per sota de la dada registrada durant el mes d’abril.

Ho ha fet públic aquest dilluns el Departament d’Estadística, afegint que el grup que ha fet disminuir la inflació ha estat el de béns i serveis diversos, principalment a causa del fet que el preu de les assegurances de transport s’han mantingut estables aquest mes davant la pujada que hi va haver al maig de l’any passat. L’altre grup que l’ha fet anar a la baixa és el de vestit i calçat.

Per contra, han contribuït a l’alça el d’aliments i begudes no alcohòliques per l’increment dels preus dels llegums i les verdures; i el grup de transport, per la disminució dels preus dels carburants.

Pel que fa a la inflació subjacent -la variació de l’IPC sense tenir en compte els productes energètics i els productes frescos- s’ha situat en el 3,9%.

I finalment, en relació als països de l’entorn, l’IPC d’Espanya al maig s’ha fixat en el 3,6%, tres dècimes per sobre del registrat a l’abril. França, segueix la mateixa tendència  i ha tancat el maig amb un IPC del 2,3%; una dècima més que el mes anterior.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play