menu Home
AndorraCultura

L’ONCA fa viatjar a Broadway en el concert inaugural del Jambo Street Music 2024

Ingrid Monreal | 14 de juny de 2024

L’11èna edició del Jambo Street Music Andorra la Vella ha donat el tret de sortida aquest dijous al vespre amb un concert on s’han repassat les bandes sonores més reconegudes de Broadway sota el títol ‘Musicals d’ara i sempre: de Broadway als Pirineus’. L’ha dirigit el pianista i compositor andorrà, Kic Barroc, qui ha esmentat que “ha estat tot un repte molt enriquidor i tinc un sentiment d’agraïment” a la Fundació ONCA per donar-li el “privilegi de poder formar part d’un projecte tan diferent i tan bonic a l’hora”.

El concert s’ha obert amb la famosa cançó ‘Do Re Mi’ del musical ‘Somriures i llàgrimes’ en un arranjament del quartet format per la soprano Clara Renom; la mezzo, Laura Martin; el tenor, Martí Pons i el baix, Miquel Gili. Els han acompanyat el duet de cordes de l’ONCA, Àlex Arajol al violí, i Jordi Claret, al violoncel; a més d’un trio de jazz, format per Kike Pérez a la bateria; Brady Lync, al contrabaix, i el mateix Barroc al piano.

La unió de tot plegat va sorgir d’una idea per part de la fundació amb el festival; una col·laboració que ja fa anys que està en marxa i que continua amb l’objectiu de potenciar la música del país i de fora, així com “per crear sinergies”, ha esmentat el cantant Martí Pons. Enguany, es crea aquest format dedicat als musicals, dirigit per Barroc i el tenor, qui també s’ha encarregat de la producció i la coordinació dels músics.

En el cas de Pons, que ha cantat tota la seva vida, aquest és el primer cop que s’ha pogut exhibir a Andorra de forma professional; una oportunitat única que ha valorat amb nervis i orgull. És el mateix cas que Martín, que vivia amb una “inquietud bona” aquesta oportunitat de cantar a casa. “Actuar a Andorra és una cosa que mai m’hagués imaginat que podria fer, perquè jo com a actriu musical no ho sabia, però em fa moltíssima il·lusió” ha afirmat.

El concert l’ha agafat entre temporada i temporada de l’obra a Madrid, fet que l’ha permès fer el treball cooperatiu i els assajos amb tranquil·litat.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play