menu Home
General

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya presenta la temporada d’estiu de les seves estacions de muntanya

Ingrid Monreal | 14 de juny de 2024

Per Ignasi Páez

Les estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat passen del blanc… al verd. Per convertir-les en destinacions obertes tot l’any, han presentat la temporada d’estiu, que dona un fort impuls a les activitats que s’hi poden practicar.

Per fer esport, gaudir de la natura en família… Parlem de 6 estacions: Boí Taüll, Espot i Port Ainé, al Pirineu de Lleida. I La Molina, Vall de Núria i Vallter, al Pirineu Oriental (Ripollès i Cerdanya).

Les propostes van molt lligades a la natura, ja que totes elles estan a enclaus espectaculars. D’una banda, les activitats d’adrenalina, com els circuits en bicicleta o la tirolina. I de l’altra, les activitats de relax, com el senderisme o el ioga. A més d’alicients culturals, el romànic o l’aposta per la gastronomia.

A tot aquest ventall de les estacions de muntanya s’hi sumen altres iniciatives d’FGC Turisme: els trens turístics, com el Tren dels Llacs o el Cremallera de Núria. I el Parc Astronòmic del Montsec, a la Noguera. Una gran oferta per gaudir de l’estiu.

Com a empreses públiques de la Generalitat, els objectius de les estacions de muntanya són la sostenibilitat i l’impuls als territoris. Segons dades del propi organisme, a les comarques on tenen presència aquestes estacions aporten el 9,2% de l’activitat econòmica i el 7,6% dels llocs de treball (estudi de la UPF corresponent al 2022). Per això volen potenciar la temporada d’estiu, ja que ara aquestes xifres es concentren a l’hivern.

Així, hi ha estacions com Boí Taüll que fins ara pràcticament només tenia activitat a l’hivern. O La Molina, que fa el 90% del negoci durant la temporada d’esquí.

Però hi ha altres casos, el més destacat és Vall de Núria, que reparteix a l’hivern el 55% dels ingressos i a l’estiu el 45%.

I cap a aquest equilibri és cap on vol anar Ferrocarrils de la Generalitat a totes les estacions de muntanya. De quina manera: ampliant l’oferta, oferint més atractius a l’estiu.

El President d’FGC Turisme, Antoni Santmartí, ens ha presentat un pla molt ambiciós per transformar les estacions d’Espot i Port Ainé en grans destinacions per als amants de la bicicleta. Estan treballant amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà per construir-hi un Bike Park.

 

 

Antoni Santmartí preveu que l’any vinent començarà a veure la llum aquest projecte, perquè en 2 anys pugui estar plenament implementat.

Les estacions de muntanya d’FGC són un eix vertebrador del Pirineu català, que generen un volum econòmic de més de 300 milions d’euros a l’any.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play