menu Home
AndorraPólitica

La delegació de la Generalitat a Andorra compleix un any de vida amb notables avenços

Ingrid Monreal | 16 de maig de 2024

La delegació de la Generalitat a Andorra compleix un any de vida, assolint notables avenços en els tres grans àmbits en els què treballa. Aquests són, d’una banda, vetllar per les relacions bilaterals entre la Generalitat i les principals institucions d’Andorra; acompanyar als col·lectius de catalans i catalanes residents i fronterers; i donar suport al teixit cultural, social i econòmic català al Principat.

En aquest sentit, la delegada de la Generalitat al país, ha manifestat que “fem una valoració molt positiva de la feina que hem anat desenvolupant conjuntament amb l’equip del ministeri d’Afers Exteriors del Govern i també a través dels grups de treball, que estan contribuint al fet que els temes que compartim i que són d’interès comú vagin avançant”.

Vives també ha remarcat que la proximitat geogràfica i cultural entre Catalunya i Andorra fa que la feina de la Delegació sigui força diferent de la resta de representacions de la Generalitat en altres punts del món. I precisament per aquesta similitud, ha detallat que “la delegació no impulsarà accions pròpies de la cultura andorrana, encara que també ho siguin de la catalana, perquè a Andorra ja es duen a terme i no tindria cap sentit fer-ho”.

A banda de les accions que la Delegació ha dut a terme aquest any, entre les quals hi ha l’edició de la guia d’acollida i la posada en marxa de la xarxa “Amics de la Delegació; l’entitat preveu que de cara a l’estiu podrà disposar d’una seu física al país. Un espai on s’oferirà atenció ciutadana, i que comptarà amb una sala polivalent on s’impulsaran actes culturals i artístics de petit format, presentacions o formacions.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play