menu Home
AndorraEsportsPólitica

El Govern destina 4,6 milions a les subvencions esportives del 2024

Ingrid Monreal | 14 de maig de 2024

El Govern destinarà 4,6 milions en subvencions a les federacions i entitats esportives aquest 2024, dels quals 336.000 euros seran una ajuda puntual per a aquelles que participin als Jocs dels Petits Estats del 2025, i que puguin garantir una bona preparació de tots els seus esportistes. “Un dels requisits era que totes les entitats que volguessin participar-hi havien d’ajustar els seus estatuts a la llei de l’esport, que té en compte criteris com la igualtat de gènere. Estem satisfets perquè totes les entitats han actualitzat els seus estatuts” ha explicat aquest dilluns en roda de premsa, la  ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell.

La ministra també ha destacat que el Govern ha continuat augmentant les subvencions globals de manera progressiva any rere any. I que en aquesta ocasió, n’hi ha dues entitats que han rebut un increment especial pels bons resultats que han aconseguit. “Una és la FAE, amb un augment de 150.000 euros a causa dels bons resultats aconseguits, i l’altra és el VPC, pel seu ascens a segona divisió” ha especificat Bonell.

Així mateix, ha mostrat el seu suport a Mònica Dòria, que participarà en els Jocs Olímpics de París aquest estiu, i a Nahuel Carabaña, que també es troba pendent de la seva participació.

Al seu torn, el secretari d’estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, ha explicat que els increments més significatius han estat del 10%, i que per concedir-los s’han tingut en compte els calendaris esportius. “Els resultats esportius tenen un efecte indirecte en les subvencions. Si una federació no assoleix bons resultats, no pot presentar un calendari esportiu competitiu. Això és el que estem tractant amb totes les federacions” ha detallat, el secretari d’Estat, que també ha avançat que, de cara a l’any vinent, el Govern té previst treballar amb subvencions fixes. “La intenció és establir una subvenció fixa per a totes les federacions. I, després, cada any, es quantificarà amb variable d’acord amb la disponibilitat pressupostària i els programes esportius”, ha explicat.

Enguany, s’han atorgat un total de 25 subvencions a entitats d’esports olímpics, vuit a entitats que no ho són i vuit més a esports col·lectius. A més d’una subvenció de 78.100 euros al COA.

D’altra banda, el Secretari d’Estat ha fet una molt bona valoració del programa d’esquí estudi i ha anunciat que des del Govern, no descarten ampliar-lo a d’altres modalitats esportives. A nivell legislatiu però, caldrà ajustar la llei perquè assistir als entrenaments no es consideri absentisme escolar: “No es perdrien hores lectives, ja que hi haurà un suport per recuperar aquests continguts perduts”. Cabanes també ha recordat que hi ha un projecte específic per fomentar l’esport femení i que es potenciarà de cara al setembre.

Finalment, i qüestionada sobre el canvi de gespa de l’Estadi Nacional, Bonell ha anunciat que la setmana vinent el Govern ho aprovarà en Consell de Ministres. “Aquest concurs sortirà amb la possibilitat oberta d’un canvi de gespa. Durant els mesos vinents decidirem si aquest canvi és viable, amb tots els elements sobre la taula” ha indicat. Així doncs, després de reunir-se amb totes les partes implicades, Govern decidirà en els propers mesos la viabilitat del canvi, així com el futur que es donarà a la instal·lació.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play