menu Home
AndorraCultura

Més de 70 participants en el sisè Concurs internacional Cambra Romànica

Ràdio Valira | 8 d'abril de 2024

L’Associació Amics del Cambra Romànica organitza per sisè any consecutiu el Concurs internacional Cambra Romànica, que se celebrarà a Canillo el cap de setmana 20 i 21 d’abril. El dissabte dia 20 tindrà lloc la fase eliminatòria, i diumenge 21 la fase final. Aquesta edició portarà a més de 70 músics de procedències molt diverses entre les quals destaca Bèlgica, República Txeca o Espanya.

Com en l’edició anterior, es continua amb tres categories: la piccolo (per a menors de 14 anys), la base (entre 14 i 18 anys) i la categoria avançada (per a majors de 18 anys).

Totes les actuacions són obertes al públic i es desenvoluparan a l’auditori del Palau de Gel, pel que s’anima a la gent a assistir-hi. Segons l’organització “és una gran oportunitat per veure grups d’orígens i instrumentació diversa en un període curt de temps”.

Aquest any, a més, destaca la participació notable de grups andorrans a les categories base i piccolo, que troben en el concurs una motivació per a formar-se com a grups de cambra i participar en un certamen internacional amb grans grups gairebé professionals.

Els premis d’aquest any es mantenen respecte als anys anteriors, amb una dotació econòmica que va dels 3.000 als 200 euros segons categoria i l’oferiment de tres concerts almenys a la categoria avançada i un concert també a la categoria base. A més s’oferiran obsequis dels patrocinadors i col·laboradors als més de 70 participants.

El jurat estarà format per Yovan Markovitch, violoncel·lista francès, José Manuel Morales, clarinetista espanyol i Míriam Manubens, pianista andorrana i professora a l’institut de música d’Andorra la Vella. Tots tres tenen una llarga trajectòria en la interpretació i la pedagogia de la música de cambra i serà un honor tenir-los presents a Andorra.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play