menu Home
AndorraCultura

Divuit participants passen a la segona ronda del Solo Sax Competition

Ràdio Valira | 2 d'abril de 2024

Un total de 18 aspirants han passat a la segona fase de la desena edició del Solo Sax Competition. Aquest any, hi han participat 134 saxofonistes, el que suposa un nou rècord de participació. Enguany, tal com ja es va realitzar l’any passat, s’havia establert un nou sistema de preselecció on els candidats van haver d’enviar un vídeo demostrant el seu talent musical.

La primera ronda d’aquest concurs s’ha celebrat del 30 de març a l’1 d’abril i els concursants han hagut d’interpretar les peces de ‘Märchenbilder’ de Schumann (1r moviment) i la ‘Sonate’ de Jeanine Rueff (3r moviment).

Entre els membres del jurat d’aquesta fase, format per 16 referents del saxo a nivell mundial, destaquen Vincent David, Asya Fatayeva, Martin Trillaud, Tomás Jerez, Alexandre Doisy i Claude Delangle, entre d’altres. Cal destacar que per primera vegada participa com a membre del jurat el xinès Xiaolu Zhang.

Els semifinalistes que han superat la primera fase són: Vladimir Petskus (Rússia), Dmtri Pinchuk (Rússia), Zachary Costello (Estats Units), Esther Pamelard (França), Salvatore Alessandro Miceli (Itàlia), Mikiya Hojo (Japó), Kristóf János Havasi (Eslovàquia), Luis González Garrido (Espanya), Kacper Puczko (Polònia), Neja Anderle (Eslovènia), Yuri Hmada (Japó), Michal Nowak (Polònia), Corentin Bugonovic (França, Koji Yamamoto (Japó), Javier Janeiro Sanchez (Espanya), Rodrigo Cuesta Miguel (Espanya), Miho Ebihara (Japó) i Yugo Kasahara (Japó).

Els participants que passaran a la final s’anunciaran el dimecres 3 d’abril a les 17h30.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play