menu Home
AndorraEconomia

L’ACA CLUB amplia la prestació de serveis a les sòcies i socis

Ràdio Valira | 27 de març de 2024

L’Automòbil Club d’Andorra ha tancat el 2023 amb un total d’11.602 socis i sòcies, de manera que va superar un altre cop els més de 1.000 nous abonats i abonades. Així ho ha anunciat el president de l’ACA Club, Enric Tarrado, en el marc de la celebració de l’assemblea general ordinària, fent referència en què el creixement en nombres de socis ha estat “el repte més ambiciós”. En el mateix sentit, el club ha ampliat la seva oferta de prestacions i avantatges. Per una banda, la creació de dos nous serveis: l’Airport Delay amb accés més de 1.000 sales VIP arreu del món si el vol del soci o sòcia s’endarrereix una hora; i l’ACA Explorer, una eina que planifica els viatges amb intel·ligència artificial. De l’altra, uns altres dos avantatges: un nou programa de descomptes i el One Road, el programa global de fidelització de la FIA que ofereix descomptes.

Altrament, en l’assemblea general celebrada aquest dimarts, s’ha confirmat el nombre de serveis d’assistència prestats a les sòcies i els socis durant l’any 2023 amb un recompte total de 5.200 intervencions. Després, catorze assistències al dia en viatge i 34 serveis mèdics en viatge al món. I el servei personalitzat d’assegurances ha tancat el 2023 amb un total de 3.437 pòlisses i 2.148 socis assegurats.

Des del punt de vista econòmic, l’ACA presenta per a l’exercici 2023 un resultat positiu de 176.443,58 euros, que es destinaran a fons socials per mandat de l’assemblea. Pel 2024, el club ha elaborat un pressupost general superior al del 2023, amb l’objectiu de reforçar les xifres pel que fa a la innovació en millora de la qualitat dels serveis, fer front a un nou procés d’innovació per entrar de ple en l’economia digital, potenciar les diferents accions socials del club i complir dos dels objectius cabdals de l’entitat: fomentar la promoció turística d’Andorra mitjançant el motorsport i desplegar el projecte d’esports digitals del Club, ACA eSports.

El progrés de la mobilitat urbana al país
L’IMACA (informe de la mobilitat de l’Automòbil Club d’Andorra) és l’informe de referència sobre la mobilitat d’Andorra. Durant el 2023 s’ha dut a terme un l’anàlisi com la intel·ligència artificial contribueix a la gestió del trànsit a les ciutats, del qual s’ha exposat una prova pilot.

En la mateixa línia, el club continua donant suport al programa d’educació viària (PEV) i ha participat en la iniciativa ‘Aprèn a Rodar’, un projecte per a promocionar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà liderat pel Govern d’Andorra.

En aquest sentit, Tarrado ha destacat la tasca social de l’ACA que permet “analitzar en profunditat els reptes” i conduir al país a “una mobilitat més segura, neta i compatible amb un progrés econòmic sostenible”.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play