menu Home
AndorraCultura

Tot a punt per a l’estrena de l’onzena edició de l’Andorra Sax Fest

Ràdio Valira | 26 de març de 2024

Ja està tot a punt per a l’inici de l’onzena edició de l’Andorra Sax Fest, que enguany comptarà amb una participació destacable de concursants xinesos que, per primera vegada, seran els més nombrosos del festival amb 55 inscrits. Com a novetat, la representació xinesa també tindrà presència al jurat del concurs ‘Solo Sax’ amb Xiaolu Zhang, professor i director d’estudis de jazz al Conservatori de Música de Shanghai.

El festival tindrà lloc del 28 de març al 5 d’abril. En aquesta ocasió, els dos primers dies, el 28 i 29 de març, estaran dedicats a la celebració del concurs ‘Youth Saxophone Competition’ en les categories A, B i C a la primera jornada i la categoria D, l’endemà.

Els següents tres dies, del 30 de març a l’1 d’abril, és quan es realitzarà la primera ronda del concurs ‘Solo Sax Competition’ amb més de 130 participants. El resultat dels saxofonistes que passen a la segona ronda es donarà a conèixer el mateix 1 d’abril.

En aquest sentit, una de les novetats d’enguany és l’organització de dues xerrades. Una serà el 2 d’abril a les 18.30 hores a càrrec de Claude Delangle titulada ‘Les voies du saxophone’ i la segona, l’endemà, 3 d’abril, a les 16 hores amb Nicolas Prost amb ‘Les Répertoires oubliées’. Ambdues se celebraran al Centre de congressos d’Andorra la Vella.

Paral·lelament, les semifinals del ‘Solo Sax’ es desenvoluparan al llarg del 3 d’abril i el resultat dels finalistes s’anunciarà el mateix dia a les 17.30 hores. L’endemà, el 4 d’abril, l’acte més destacat seran els ‘Sax Awards’ a les 18 hores. La gala de cloenda d’aquesta onzena edició de l’Andorra Sax Fest serà el 5 d’abril amb l’entrega dels premis i el guanyador del concurs ‘Solo Sax’ del 2024.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play