menu Home
AndorraEconomiaGeneral

El Congrés mundial de turisme de neu, muntanya i benestar clou amb un clam per la sostenibilitat

Ràdio Valira | 21 de març de 2024

El sector turístic és el principal motor econòmic del país i així ho demostren els nous milions de visitants que el Principat ha acollit durant el darrer any. Per aquest motiu, la dotzena edició del Congrés mundial de turisme de neu, muntanya i benestar ha dedicat dues jornades a ponències, conferències i taules rodones per enfocar les polítiques del país en la sostenibilitat turística. L’esdeveniment s’ha acomiadat aquest dijous amb un missatge de recordatori llançat pel ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, advertint que “la sostenibilitat i turisme han d’anar de la mà”. Per consegüent, ha insistit que la nova llei de turisme pretendrà regular les activitats i serà “un text que es millorarà amb l’ajuda d’entitats privades i grups polítics”.

La finalització de l’esdeveniment també ha comptat amb la presència de la directora executiva d’UN Tourism, Natalia Bayona, la cònsol major del comú d’Ordino, Maria del Mar Coma, i el cònsol menor d’Encamp, Xavier Fernàndez. Per la part de Bayona, ha destacat el gran treball d’organització dut a terme en aquesta edició per la parròquia d’Encamp, ressaltant la importància del congrés per “promocionar Andorra” i el seu empoderament com a referència turística. A més, ha aprofitat el marc de cloenda per dirigir-se al ministre i advertir-lo que “amb la preparació de la llei de turisme” està “en el camí correcte”, ja que és “la millor inversió que es pot fer pel país”. De cara a l’edició del 2026, la directora executiva d’UN Tourism ha anunciat la novetat d’inclusió de països sud-americans com Xile i l’Argentina.

D’altra banda, Coma ha manifestat que el fet que Ordino sigui la parròquia amfitriona de la propera edició suposa un desafiament per la responsabilitat d’organitzar “un congrés d’aquestes característiques” i el pren “amb il·lusió i humiliat”, ha concretat. En aquest sentit, ha volgut destacar que durant aquests dos anys el turisme “pot canviar ràpidament” i “és molt de temps” per a la seva evolució. Així doncs, la cònsol espera poder oferir i organitzar conferències “beneficioses” de cara al futur amb l’ajuda d’Andorra Turisme. D’aquesta manera, Ordino acollirà d’aquí a dos anys la visita dels representants dels països sud-americans i Coma ha aprofitat l’ocasió per ressaltar la importància d’aquestes representacions per la comunitat sud-americana que resideix el país.

Així mateix, el cònsol menor d’Encamp, Xavier Fernàndez, com a parròquia amfitriona d’enguany, ha volgut llançar un missatge de conscienciació, advertint que tot el que es faci “en matèria turística” en el país ha de ser amb l’objectiu d’obtenir un “turisme sostenible”, a través d’una bona gestió ambiental i prevaldre la conservació dels recursos naturals. I que aquesta sostenibilitat es pot assolir amb “connexions i bones sinergies entre població i turista”.

Finalment, l’acte ha finalitzat amb el traspàs d’amfitrions, en el qual Fernàndez ha entregat la bandera i la cartera del congrés a la cònsol major d’Ordino.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play