menu Home
AndorraEconomia

Els abonaments de telefonia mòbil s’incrementen un 7,1%

Ràdio Valira | 29 de febrer de 2024

Els abonaments per servei durant el mes de gener van situar-se en 51.785 abonats als serveis de telefonia fixa, 123.925 abonats als serveis de telefonia mòbil i 42.052 abonats a internet de banda ampla. Aquestes dades, tal com publica aquest dijous el departament d’Estadística, suposen una variació percentual positiva de l’1,6% respecte del mes de gener de l’any anterior en telefonia fixa i del 7,1% en telefonia mòbil. Quants als abonats a internet, també es registra una variació percentual positiva del 2,6%.

Les dades mitjanes dels darrers dotze mesos se situen en 51.286 abonats per a la telefonia fixa, és a dir, una variació percentual positiva de l’1,9% respecte al període anterior. Pel que fa a la telefonia mòbil, se situen en 119.691 abonats, reflectint una variació percentual positiva del 14,1%. Aquesta variació ve principalment donada per l’increment dels contractes de prepagament (34,6%) i suposa el 65,5% del creixement de la telefonia mòbil respecte al mateix període de l’any anterior. Finalment, l’internet de banda ampla se situa en 41.202 abonats, mostrant una variació percentual també positiva del 2,9%.

D’altra banda, el tràfic telefònic en minuts sense internet durant el mes de gener va situar-se en 13,58 milions, el que equival a una variació percentual negativa del 3,4% respecte al mes de gener de l’any anterior. Pel que fa al tràfic nacional, va ser de 9,03 milions de minuts (66,5% del total i equivalent a un 2,7% menys respecte a l’any anterior), mentre que el tràfic internacional va ser de 4,55 milions de minuts (33,5% del total i equivalent a un 4,9% menys respecte a l’any anterior).

A la vegada, el tràfic per internet en GB durant el mes de gener va situar-se en 13,82 milions de GB, reflectint una variació percentual positiva del 13,8% respecte al mateix mes de l’any anterior. Pel que fa al tràfic nacional, va ser de 4,41 milions de GB, un 31,9% del total i equivalent a un 4,1% més respecte al mes de gener del 2023. Quant al tràfic internacional, va situar-se en 9,42 milions de GB, un 68,1% del total i equivalent a un 19% més respecte al mateix mes del 2023. Cal destacar la variació del tràfic per internet mòbil, que al gener va augmentar un 32,3% respecte del mes de gener del 2023.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play