menu Home
AndorraGeneralSocietat

Carles Vicente, de la Unió de Pagesos de Catalunya: “No pretenem fer un tancament total de fronteres, sinó estar allí reivindicant que hi ha una situació que s’ha de resoldre”

Ingrid Monreal | 20 de febrer de 2024

La Unió de Pagesos de Catalunya ha iniciat converses amb els agricultors de la plataforma de la Cerdanya francesa per dur a terme accions de protesta conjuntes; accions que previsiblement afectaran al  Principat. L’objectiu és reclamar solucions a les problemàtiques que comparteixen els pagesos d’Espanya i França.

Així ho ha assegurat a aquest mitjà, en Carles Vicente, el responsable d’Organització d’Unió de Pagesos de Catalunya: “Tenim converses amb els pagesos del Sindicat Agrari de la part francesa d’Occitània i la intenció és conjunta de col·laborar tot el possible amb el moviment que ja està engegat: millorar certes coses que estan passant a Europa, com la norma de recuperació de la biodiversitat”.

Recordem que el Principat en les últimes setmanes, ja s’ha vist afectat per talls en ambdues fronteres. Tal com ha explicat Vicente, la nova mobilització està prevista per la setmana vinent els dies 27 i 28, que afectarà la frontera del Riu Runer.

A banda de la frontera andorrana, es preveuen talls a les fronteres de la Cerdanya, la Jonquera i Vielha. Amb tot, el responsable de  l’Organització d’Unió de Pagesos assegura que el principal objectiu de la pagesia és bloquejar el transport per carretera, i que en cap cas es vol obstaculitzar el pas de residents o turistes que entrin i surtin del Principat: “No pretenem fer un tancament total de fronteres sinó estar allí reivindicant que hi ha una situació que s’ha de resoldre”.

Explica que són conscients que el Principat no pot oferir cap solució a les seves problemàtiques, i és per això que s’intentarà que les afectacions siguin mínimes.

Val a dir que de moment, aquest dimecres, la Unió de Pagesos catalana, té per objectiu concentrar el màxim nombre de persones davant del ministeri d’Agricultura a Madrid. Entre d’altres, denuncien la competència deslleial d’importacions que no compleixen les mateixes condicions exigides a les produccions europees, la reducció de la burocràcia, o ajuts per la sequera.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play