menu Home
AndorraGeneralSocietat

Ordino ja té el 56% dels gossos genotipats i reforça la vigilància en zones porperes al nucli urbà

Ràdio Valira | 6 de febrer de 2024

Quan encara no fa un any que es va fer efectiva la recollida de mostres d’excrements de gossos a la via pública, campanya iniciada el març del 2023, els agents de circulació i del medi ambient del comú d’Ordino, reforçaran la vigilància en determinades zones pròximes al nucli urbà, on s’ha detectat un cert relaxament en la retirada dels excrements de la via pública, per part dels propietaris de gossos. La parròquia, sí avança en el genotip dels animals, que se situa en el 56% del total inscrits al Registre d’Animals de Companyia (RAC) segons informen des de la corporació comunal.

El camí Ral d’Ordino, molt transitat per la població, i els prats de cultiu pròxims, seran localitzacions prioritàries d’aquesta nova campanya que vol acabar amb l’actitud incívica d’alguns propietaris. Des del comú recorden que la no retirada immediata de les deposicions dels animals suposa una sanció de 150 euros per infracció lleu -segons indica l’article 4, i en el cas de l’accés dels animals a tota mena de cultius agrícoles, es tracta d’una infracció greu -segons l’article 5- amb una sanció de fins a 360 euros, en compliment l’ordinació sobre la tinença d’animals de companyia.

La recollida de mostres de femta permet fer una analítica d’ADN i creuar les dades amb el cens caní. Fins ara, a Ordino, s’han detectat set infraccions que han estat sancionades i es continuarà amb el mateix sistema. Altres obligacions, que poden ser objecte de sanció, són la identificació al registre caní, i la inscripció al cens d’ADN (genotipatge).
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play