menu Home
AndorraEconomiaGeneral

Les campanyes d’Andorra Turisme costen 243 euros per ciutadà a l’any

Ràdio Valira | 30 de gener de 2024

El pressupost del Govern per a l’exercici del 2024 preveu una partida de fins a 20,7 milions d’euros per a Andorra Turisme, un 11,46% més en relació amb l’any anterior. Segons les darreres estimacions de fetes públiques pel departament d’Estadística al desembre, el Principat compta amb una població resident de 85.101 persones, per la qual cosa, cada ciutadà destinarà aquest any 243,24 euros a la promoció del país fora de les seves fronteres, així com a l’organització de diferents esdeveniments per a l’atracció de turistes.

Precisament, la lectura del pressupost d’aquest any d’Andorra Turisme també es pot fer en el sentit contrari. És a dir, quants diners destina la parapública per visitant. En aquest sentit, cal tenir en compte que, en l’actualitat, uns 9 milions de turistes visiten el Principat cada any, fet que representa que, aproximadament, Andorra Turisme dedica 2,3 euros per cada turista que aconsegueix fer venir al país.

L’elevat pressupost amb el qual disposa Andorra Turisme, una societat que té una despesa equiparada als ministeris de Cultura, Joventut i Esports i de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, és un dels factors que ha provocat les queixes de grups parlamentaris de l’oposició com el de Concòrdia. En aquesta línia, la formació treballa perquè la recaptació que s’assoleixi amb la taxa turística, que retorna de manera íntegra a la parapública, destini un cert percentatge dels beneficis a la ramaderia, un sector necessitat d’ajudes que, per altra banda, aquest 2024 ha vist incrementada la seva partida en un 16%.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play