menu Home
AndorraGeneralPólitica

L’ambaixador belga presenta les prioritats de la presidència del Consell de la UE

Ràdio Valira | 19 de gener de 2024

L’ambaixador de Bèlgica a Andorra, Geert Cockx, ha presentat aquest dijous al matí les prioritats de la presidència belga del Consell de la Unió Europea davant de les autoritats i teixit econòmic i social del país. Ho ha fet acompanyat de la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, i del secretari d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba.

Durant la conferència, Cockx ha assenyalat que serà sota la presidència de Bèlgica que tindran lloc els treballs de redacció final, de revisió i de traducció del text de l’Acord d’associació entre la UE, Andorra i San Marino. L’ambaixador també ha traslladat aquest missatge durant la trobada que ha mantingut amb el cap de Govern, Xavier Espot.

La presentació de les prioritats per part del país que ostenta la presidència és un esdeveniment que es duu a terme des del primer semestre del 2021, quan Portugal va assumir el càrrec. El seu objectiu és acostar la Unió Europea als actors polítics i econòmics d’Andorra, alhora que facilita la comprensió de les especificitats andorranes al país que presideix el Consell, sobretot en un moment tant important com l’actual en el procés d’associació a la UE.

30 anys de relació
Aquest 2024 se celebren 30 anys de relacions entre Andorra i Bèlgica i per commemorar l’efemèride el ministeri d’Afers Exteriors, l’Ambaixada i el Consolat del Regne de Bèlgica a Andorra han impulsat una exposició que es pot veure al Centre Cultural de la Llacuna d’Andorra la Vella. La mostra, que s’inaugurarà aquest dijous a les 19:30h sota el títol ‘Belgique en BD’, captura la diversitat i la creativitat de l’art belga contemporani del còmic. L’exposició es podrà visitar al Centre cultural del 18 al 26 de gener.

Durant la inauguració de l’exposició, també s’ha previst l’actuació musical de la pianista belga, Eliane Reyes, qui ha estat nominada tres vegades als Premis Internacionals de Música Clàssica i va ser guardonada amb les ‘Octaves’ de música a Bèlgica per tota la seva carrera professional.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play