menu Home
AndorraGeneral

El Govern modifica el Reglament del dret a la defensa i l’assistència tècnica lletrades

Ràdio Valira | 19 de gener de 2024

El Govern ha aprovat la modificació del Reglament del dret a la defensa i l’assistència tècnica lletrades. Segons informen a través d’un comunicat, la modificació del text té per objectiu adaptar-lo als canvis normatius que s’han anat aprovant, actualitzar la remuneració de la defensa i l’assistència tècnica lletrades, incrementant les tarifes en un 6% en relació amb les del reglament vigent fins ara, així com millorar determinats procediments.

En aquest sentit, indiquen, l’aprovació del Codi de procediment civil i la seva entrada en vigor han suposat un canvi substancial en les normes processals civils que regulaven el procés andorrà fins ara, i és per aquest motiu que ha esdevingut necessari adequar-lo. Així mateix, afegeixen que s’introdueixen mecanismes per millorar els procediments actuals, com per exemple quan concorren els requisits perquè la persona beneficiària de la defensa i assistència gratuïtes hagi de retornar al govern determinats imports, com ara els honoraris de l’advocat que ha intervingut, així com les despeses i taxes previstes.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play