menu Home
AndorraGeneral

Més de 613.000 euros a 95 explotacions per al foment de les pràctiques ramaderes tradicionals

Ràdio Valira | 18 de gener de 2024

Acompanyar el sector ramader perquè el sector continuï reverteix de forma positiva també en benefici de la comunitat i en el manteniment de l’entorn natural. És per aquest motiu que el consell de ministres ha aprovat aquest dimecres l’adjudicació dels ajuts corresponents al segon període del 2023 per al foment de les pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya. En total s’han atorgat 613.645,38 euros per a un total de 95 explotacions del país pel període comprès entre l’1 de juny i el 30 de novembre.

Seguint el que estableix la Llei de desenvolupament i diversificació dels sectors ramader i agrícola, aquests ajuts tenen incorporada la revisió i actualització segons l’IPC, element que havia demanat el sector atenent l’increment continuat dels costos de producció.

La voluntat del Govern, ha reivindicat el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem casal, és donar continuïtat i suport a la producció i carn del país. Les subvencions s’atorguen als titulars d’explotacions ramaderes d’animals de renda -és a dir bovins, equins, ovins i caprins- en concepte de l’ajut que es paga per cada cap de bestiar i per cada dia d’estada al país. D’aquesta manera, es valoren els animals de renda que s’alimenten de les pastures del territori andorrà, contribuint a mantenir el paisatge i la biodiversitat, tot minimitzant els riscos naturals com ara incendis o allaus.

D’altra banda, cal destacar que Casal ha anunciat que el mes de febrer s’aprovarà el reglament que determina les subvencions per al sector i que establirà les “regles de joc” del que cada ramader hauria de percebre, per exemple, per tenir un cap de bestiar tot l’any. També es treballa per fer canvis en els plans de millora dels quals es podran beneficiar les persones que es dediquen al sector agrícola i ramader.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play