menu Home
AndorraGeneral

Suspenen temporalment els treballs del pont dels Escalls

Ràdio Valira | 17 de gener de 2024

Els treballs del pont dels Escalls d’Escaldes-Engordany s’aturaran temporalment fins a la primavera. Així ho ha exposat aquest dimarts la directora del departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, Isabel de la Parte, durant una visita al jaciment. “La setmana vinent finalitzaran els treballs arqueològics i, posteriorment, basant-nos en la memòria que es presentarà, decidirem entre tots quina és la millor intervenció per posar en valor aquest bé d’interès cultural” ha detallat De la Parte mentre afegia que, en aquesta avaluació, també hi prendrà part l’arquitecte responsable de la restauració del pont, Pierre Cadot.

El departament de Patrimoni Cultural, de fet, havia donat pas a la fase corresponent als treballs arqueològics amb l’objectiu d’obtenir un registre arqueològic de la base del pont. Ara bé, aquests treballs que ja s’havien iniciat al mes de juny -i que han protagonitzat membres de l’equip arqueològic de l’empresa Arqueòlegs.cat- es van aturar durant uns mesos per la troballa d’una canonada, que va requerir ser retirada. Aquest gener s’han pogut reprendre permetent localitzar dos paviments de pedra antics, que no s’han pogut datar. “Hem documentat tot allò que hem trobat perquè puguin decidir quin s’ha de conservar” ha assenyalat el responsable de l’equip arqueològic.

Una vegada s’hagi analitzat la memòria en qüestió s’activarà, a partir del mes de març, la fase corresponent a la restauració i a l’embelliment del pont. En aquest sentit, el conseller de Cultura i Promoció Econòmica del comú d’Escaldes-Engordany, Valentí Closa, ha avançat que la intenció de la corporació una vegada hagi finalitzat aquesta fase serà organitzar diverses activitats amb l’objectiu d’afavorir aquesta zona. “Era un espai que quedava una mica enclotat. La intenció és rehabilitar-ho tot perquè la gent en pugui gaudir” ha apuntat, Closa.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play