menu Home
AndorraGeneral

El Govern endarrereix fins als 30 anys el termini perquè un vehicle antic sigui considerat com a històric

Ràdio Valira | 12 de gener de 2024

Fomentar la preservació, la restauració i l’ús dels vehicles antics en condicions correctes. Amb aquest objectiu, el Govern ha donat llum verda al reglament de vehicles històrics, un text que respon a l’encomana de la llei del Codi de circulació del 2021 per tal d’actualitzar els criteris que regeixen aquesta tipologia d’automòbils. Fins a l’aprovació d’aquest reglament, els vehicles històrics tenien la denominació de vehicles de museu o antics.

Així doncs, entrant al detall, el text amplia l’antiguitat mínima perquè els vehicles puguin ser considerats com a històrics, passant de vint-i-cinc a trenta anys a comptar de la data de la seva fabricació. Aquest canvi es fa en consonància amb el criteri de la Federació Internacional de Vehicles Antics i sota el qual es regeixen els països veïns.

Per tal que un vehicle ja matriculat a Andorra pugui ser considerat un vehicle històric, aquest haurà de presentar una sol·licitud davant la comissió de vehicles històrics i aquesta valorarà si pot ser admès com a vehicle històric, tenint en compte –a més de l’antiguitat– el seu interès cultural o patrimonial. Cal destacar que els vehicles ja considerats històrics mantenen la seva condició tot i el nou reglament. L’altra via és importar un vehicle d’almenys trenta anys d’antiguitat (abans 25 anys). Cal fer importació i presentar-lo a la mencionada comissió per la seva aprovació.

La comissió està formada per un representant del ministeri titular del Registre de Vehicles, per un representant del ministeri titular de la cultura, pel president de l’Automòbil Club d’Andorra o una persona delegada, i per un representant del comitè tècnic del Museu Nacional de l’Automòbil.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play