menu Home
AndorraPólitica

Gili renova el càrrec i pren possessió com a cònsol major d’Escaldes-Engordany

Ràdio Valira | 5 de gener de 2024

Rosa Gili, la guanyadora de les eleccions comunals d’Escaldes-Engordany i cap de llista de la candidatura Consens, ha pres possessió aquest divendres com a nova cònsol de la parròquia escaldenca, renovant així el càrrec que ja havia ocupat els darrers quatre anys. “Ara tenim més experiència i som molt més conscients de les preocupacions de la ciutadania” ha apuntat la mandatària comunal. “Sabem que l’habitatge és molt important, així com estar al costat de les persones” ha assenyalat Gili assegurant que, malgrat la renovació de l’equip comunal, “les ganes de treballar estan intactes”.

El jurament de Gili estava programat inicialment pel 28 de desembre, però una indisposició va impedir-li assistir a la investidura. Ha estat durant la sessió de comú d’aquest divendres 5 de gener, doncs, que s’ha reprès la cerimònia de jurament, juntament amb el nomenament de la nova secretària general del comú, Sandra Tudó, i de la interventora comunal, Rosa Quero. “Volem treballar de forma constructiva amb el comú perquè allò que ens mou és el benestar de la parròquia” ha indicat, per la seva banda, la consellera de l’oposició, Anna Garcia afegint que treballaran de valent, estaran a l’escolta de les preocupacions de la ciutadania i estaran presents a les comissions de treball.

Durant la mateixa sessió de comú s’ha aprovat la proposta d’adjudicació del concurs públic per contractar el servei de neteja de les instal·lacions de les piscines comunals a l’empresa Menta Facility per un import anual de 79.697,20 euros.

Per altra banda, la sessió també ha permès l’aprovació dels dies festius parroquials per a l’any 2024. Pel que fa a aquesta qüestió, Gili ha informat que, més enllà de les dates habituals, proposarà un dia festiu addicional per a Escaldes-Engordany, que podria ser el 14 de juny, el 8 de maig o tots dos. “No ho havíem fet fins ara perquè vam pensar que podia ser un problema durant la pandèmia, però altres parròquies ho tenen i ningú ho ha discutit” ha indicat la cònsol major. “S’haurà de treballar bé i haurem de veure quines implicacions té pel fet d’haver de tancar escoles i altres temes. Estudiarem pros i contres” ha asseverat, Gili. En tot cas, la mandatària comunal ha avançat que, enguany, el dia festiu a Escaldes-Engordany es traslladarà al diumenge 16 de juny.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play