menu Home
Economia

L’IPC avançat del 2023 serà del 4,5%

Ràdio Valira | 2 de gener de 2024

L’IPC del 2023 quedarà fixat en un 4,5%. Així es desprèn de les dades avançades que ha fet públiques aquest dimarts el departament d’Estadística del Govern.

D’aquesta manera, aquest serà amb tota probabilitat,  l’increment que s’aplicarà a molts preus públics i als salaris compresos entre el mínim i el mitjà. Des d’Estadística recorden que aquest indicador avançat suposaria una disminució de cinc dècimes respecte de l’IPC del mes de novembre, que es va situar en el 5%.

Aquesta inflació seria resultat de l’evolució dels preus de l’habitatge, l’aigua, el gas, l’electricitat i altres combustibles, així com l’esbarjo, espectacles i cultura, i aliments i begudes no alcohòliques. Per contra, el grup transports hauria contribuït a augmentar la inflació, ja que la baixada dels preus dels carburants ha estat menys intensa que la de desembre de l’any passat.

Cal destacar que l’IPC avançat d’Espanya se situa al 3,1%. En cas de confirmar-se, disminuiria una dècima respecte a la variació registrada al mes de novembre.

Val a dir que l’IPC avançat suposa un càlcul previ amb, aproximadament, el 98% dels preus de desembre. L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC. El definitiu es farà públic el 10 de gener.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play