menu Home
AndorraGeneral

Estudi per avaluar el benestar animal de les explotacions amb caps de bestiar oví i equí

Ràdio Valira | 2 de gener de 2024

El Govern ha decidit impulsar un estudi per avaluar les condicions de benestar animal de les explotacions ramaderes que produeixen i crien bestiar oví i bestiar equí. El projecte el farà l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries durant un període de divuit mesos i costarà prop de 35.000 euros.

El projecte es desenvoluparà en diverses fases i s’iniciarà dissenyant un protocol d’avaluació del benestar del bestiar, que pren en compte criteris com la bona alimentació, el bon allotjament, la bona salut i el comportament apropiat dels animals.

Tots els informes es presentaran al departament d’Agricultura, per si s’han d’abonar ajuts per tal de millorar les condicions de les explotacions ramaderes i poder acompanyar al sector a adequar-se.

Així mateix, el Govern també ha validat un conveni amb la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un cost de 8.400 euros, per identificar de manera individual tots els bovins de recria de la raça Bruna d’Andorra. La voluntat dels treballs permetrà fer controls de paternitat i avaluar la consanguinitat de la raça, una població que és molt petita a Andorra.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play