menu Home
EconomiaPólitica

Aprovat el projecte de llei per a incrementar amb l’IPC tots els salaris entre el mínim i el mitjà

Ràdio Valira | 2 de gener de 2024

Tal i com ha posat en relleu el cap de Govern, Xavier Espot, durant el tradicional missatge de cap d’any, el Govern ha aprovat aquest divendres el projecte de llei per a incrementar amb l’IPC tots els salaris que se situïn entre el mínim i el mitjà. Així ho ha anunciat la titular de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, qui ha comparegut en qualitat de ministra portaveu. En aquest sentit, ha lamentat que finalment patronal i sindicats no hagin pogut arribar a un acord i que l’executiu hagi hagut d’intervenir novament sobre els salaris pel 2024.

Aquesta decisió arriba després que la setmana passada s’anunciés un augment del 7% del salari mínim, situant-lo en els 1.376,27 euros. Malgrat la intervenció de Govern en l’augment dels salaris, Marsol ha posat en relleu que en les diferents reunions del Consell Econòmic i Social que han tingut lloc durant les darreres setmanes, patronal i sindicats han acostat posicions més que mai i, de fet, ha avançat que tots dos actors s’han emplaçat al mes de gener per continuar treballant de cara a futurs acords amb aplicació pel 2025.

A més a més, la ministra d’Economia també ha explicat que ja s’han mantingut reunions amb els grups parlamentaris, la gran majoria dels quals s’han posicionat a favor de la proposta. Es preveu, per tant, que el projecte de llei entri a tràmit parlamentari un cop es tingui coneixement de la xifra definitiva de l’IPC,   per la via d’extrema urgència i que tingui efectes a partir de l’1 de gener.

D’altra banda i qüestionada sobre la tretzena paga, la ministra ha exposat que es tracta d’una qüestió que han de discutir patronal i sindicats, i que l’executiu només s’ha limitat a buscar un equilibri entre les propostes.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play