menu Home
AndorraCultura

Últim concert del Festival ORGUE&nd a càrrec d’A2 Duo

Ràdio Valira | 28 de desembre de 2023

El XXIV Festival Internacional ORGUE&nd arriba aquest dijous a la seva fi, amb un concert d’A2 Duo, format per Ana Aguado i Ana Belén García.

En aquesta edició del festival s’ha triat el lema ‘Ressonàncies’, que gira entorn a l’efecte ressonant de l’art musical i a la inspiració que prenen moltes composicions actuals en peces antigues. El cicle s’ha compost d’un total de deu concerts que s’han repartit al llarg de les quatre estacions de l’any.

Pel darrer concert d’avui, l’Associació Amics dels Orgues ofereix l’oportunitat de gaudir-ne de manera gratuïta i només cal fer la reserva prèvia a través del  seu web. Val a dir que també han organitzat una col·lecta benèfica amb la col·laboració de Càritas Andorrana.

Com a particularitat de l’actuació d’aquesta nit, Ana Aguado, una de les integrants del grup, explica que una de les obres del seu repertori, està composta per a òrgan de 4 mans i 4 peus. La resta del programa són transcripcions orquestrals per a òrgan a 4 mans. L’altra component d’A2 Duo, Ana Belen, valora que l’orgue andorrà s’adapti plenament al seu repertori, a la interpretació de dues mans i com els elements de l’orgue ajuden a la preparació.

Les organistes espanyoles qualifiquen el seu programa com a “variat”, i avancen que començaran amb peces de Bach. Tanmateix, expliquen que inclouran moltes obres conegudes que solen tocar-se amb orquestra i que de ben segur agradaran al públic.

Així mateix, oferiran al públic composicions musicals transcrits a quatre mans del compositor alemany Merkel. Aquest darrer concert del 24é Festival Internacional ORGUE&nd, començarà a 2/4 de 10 de la nit, a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play