menu Home
AndorraGeneralSocietat

Augment del 120% d’estudiants als centres de català

Ràdio Valira | 28 de desembre de 2023

Els centres de català han experimentat un augment del 120% d’estudiants entre els mesos de setembre i desembre d’aquest any. I és que enguany, s’ha assolit l’assistència de més de 3.800 persones, en comparació amb les 1.700 que ho van fer el 2022.

En total, durant el 2023, prop de 6.800 persones han assistit als centres de titularitat del Govern per estudiar català de forma autònoma als espais d’autoaprenentatge.

Des del departament de Política Lingüística valoren molt positivament aquest augment i ho atribueixen a l’anunci del nou projecte de llei de la llengua oficial el passat setembre, ja que l’interès de la població nouvinguda per aprendre a parlar català s’ha multiplicat respecte dels anys anteriors.

A banda d’aquesta modalitat d’estudi autònom, els centres de català ofereixen cursos presencials dels nivells A1 fins al C2, grups de conversa i cursos de llenguatge administratiu, els quals compten amb prop de 1.100 estudiants.

Pel que fa als cursos virtuals, han permès a més d’un miler de persones, preparar-se els nivells A1, A2 i B1. L’increment d’alumnes també s’ha reflectit en les inscripcions per a la convocatòria dels exàmens oficials del mes de gener, que suma un total de 594 inscripcions, 158 més respecte al mateix mes d’aquest any.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play