menu Home
AndorraEconomiaGeneral

El Govern tirarà endavant via decret l’increment del salari mínim

Ràdio Valira | 22 de desembre de 2023

L’executiu decidirà aquest divendres, un cop es dugui a terme el consell econòmic i social (CES) l’increment del salari mínim per la via del decret. Aquesta serà la decisió immediata que afectarà els salaris de cara a l’any que ve mentre es continua el treball per decidir l’increment a aplicar el 2024 després que patronal i sindicats no hagin arribat a un acord.

D’aquesta manera, el cap de Govern, Xavier Espot, ha anunciat que es tirarà endavant aquest decret i ha afegit que dijous la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol ja va iniciar un “procés d’aproximació” als grups parlamentaris per poder prendre “una decisió que sigui representativa de la visió del Govern” però que també inclogui un “mínim denominador comú” del posicionament de la resta de forces polítiques, ja que el que es decideixi s’haurà de plasmar en una llei que ha de ser objecte d’aprovació per part del Consell General. De totes maneres, i tenint en compte que aquest text no estarà en vigor l’1 de gener, ja es planteja que tingui un caràcter retroactiu des del primer de gener.

Sobre quina serà la pujada, Espot no ha volgut avançar cap decisió, però ha destacat que si es fa servir una graella com l’any passat es faran “ressò del sentir majoritari” de les forces polítiques que sigui un sistema “més simplificat”.

Des dels grups de l’oposició, la presidenta dels socialdemòcrates, Judith Salazar, ha destacat que s’estimen veure primer la “intenció del Govern” per poder-s’hi posicionar.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play