menu Home
Cultura

“Primeres persones”, el dolor i l’experiència per superar una pèrdua a través de Montse Guiu

Ingrid Monreal | 20 de desembre de 2023

“Primeres persones”. Aquest es el títol de la primera novel·la de la periodista i comunicadora Montse Guiu. Amb diàlegs en primera persona, àgils i directes, “Primeres persones”, podria confondre’s amb un dietari, però en realitat és un reguitzell d’històries que mentre es teixeixen se sobreposen, es comprimeixen o fins i tot se silencien. La mateixa autora, ens ha explicat que “és un llibre que parla de l’experiència d’una mare i una filla, de com entra el càncer a les seves vides i com fa que aixó ho canviï tot: la manera de viure, d’entendre la vida i els comportaments cap a la resta de persones que les envolten”.

Així doncs, la novel·la, que s’ha presentat recentment a la llibreria La Trenca, descriu els episodis incerts pels quals es passa quan s’experimenta la pèrdua de la persona més important a la vida; la mare. Detalla les pors davant d’una malaltia com el càncer, i tal i com posa en valor l’autora, té una gran part de realitat, ja que parla d’experiències que ella mateixa ha viscut. Fa dotze anys va haver d’afrontar la mort de la seva mare, pel que el llibre “té un 80% de realitat i un 20% de ficció a través de recursos literaris que donen més força a la història”, explica Guiu.

És per això que l’autora ha destacat que el procés de redacció de “Primeres Persones”, que ha durat més de 7 anys, li ha servit per poder comunicar el seu dolor i la seva experiència, i en certa forma, ha estat una teràpia per poder expressar el que estava vivint.

Guiu, és catalana amb vinculació a Andorra des de la infància, i ara mateix compagina l’activitat política, la comunicació i les relacions internacionals amb l’organització d’esdeveniments, tant dins, com fora del país.

 

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play