menu Home
AndorraGeneral

Un 7,3% més de turistes el mes de novembre

Ràdio Valira | 18 de desembre de 2023

El mes de novembre han entrat al país un total de 661.262 visitants, dels quals 472.981 són excursionistes (71,5%) mentre que 188.281 són turistes (28,5%). Respecte al mes de novembre de l’any passat, el nombre de visitants ha augmentat un 6,3%. El de turistes s’incrementa un 7,3%, mentre que el nombre d’excursionistes presenta un increment d’un 5,9%.

Per país de residència, els visitants d’altres procedències presenten una variació positiva d’un 21,2%, seguit dels francesos i dels espanyols, els quals presenten una variació positiva del 5,7% i del 3,6% respectivament, amb relació al mes de novembre de l’any 2022.

En termes acumulats dels últims dotze mesos, els visitants presenten un augment d’un 12,6% en relació amb el mateix període de l’any anterior. Tant els turistes com els excursionistes presenten increments del 16,9% i del 9,5%, respectivament. Per país de residència, els visitants d’altres procedències augmenten un 26%, seguit dels visitants espanyols i dels francesos que augmenten un 13,6% i 7,7% respectivament, amb relació al mateix període de l’any anterior.

Pel que fa al tipus de visitant, cal destacar que un 45,7% ha vingut al país en parella; un 33,9% en família i un 10,4% amb amics. Un 32,3% tenia entre 45 i 64 anys i el motiu principal per venir han estat les compres, amb un 69,6%. La pernoctació mitjana s’ha situat en 2,4 nits, lleugerament per sobre de les 2,3 del 2022 i la majoria, un 79,3%, ha pernoctat en un hotel, aparthotel o apartament turístic. La categoria més escollida, amb un 42,5%, ha estat la de quatre estrelles i la parròquia amb més pernoctacions, Andorra la Vella amb un 36,3%.

Entrada de vehicles
El departament d’Estadística del Govern també ha fet públiques aquest dilluns les dades de l’entrada de vehicles el mes de novembre. Així, tenim que el nombre de vehicles que han entrat al país durant el mes de novembre ha estat de 299.700, fet que suposa una variació percentual positiva respecte al mes de novembre de l’any anterior del 5,9%. Pel que fa a la frontera hispanoandorrana, la variació ha estat del 7,2% més i per la frontera francoandorrana del 2,9%. De gener a novembre, respecte del mateix període del 2022, s’ha produït un increment del 6,1% en el nombre de vehicles, amb un increment del 6,5% dels provinents d’Espanya i del 5,2% dels que venen de França. El nombre de vehicles que han entrat durant els darrers dotze mesos ha estat de 4.225.006; això representa un increment del 6,1% respecte al mateix període anterior, en què van entrar 3.983.311 vehicles.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play