menu Home
AndorraGeneral

La població flotant durant el tercer trimestre de l’any arriba a 4 milions de persones

Ràdio Valira | 18 de desembre de 2023

La població flotant durant el tercer trimestre de l’any ha estat de 4.054.964 persones, equivalent a un 8,7% més si es compara amb el mateix període de l’any anterior. L’augment de la població flotant respecte a la xifra del tercer trimestre de l’any anterior s’explica, en gran part, per l’augment de les pernoctacions i dels excursionistes, segons informen des d’Estadística.

Si es fa una anàlisi mensual pels anys anteriors, exceptuant el 2020 i a causa de la pandèmia, es veu de manera molt clara com la població flotant augmenta en els darrers mesos de l’any i es manté fins al març de l’any següent, coincidint amb la temporada d’hivern, i en el tercer trimestre, coincidint amb les vacances d’estiu. Durant el tercer trimestre de l’any 2023 les xifres de població flotant es van situar en una mitjana d’1.408.317 persones per mes, lleugerament per sobre dels valors del mateix període de l’any passat, quan es van situar sobre les 1.298.703 persones.

La població estacional al Principat durant el tercer trimestre de l’any ha estat de 5.049.913 persones, el que equival a un augment del 9% respecte al mateix trimestre de l’any anterior. El concepte de població estacional inclou turistes, excursionistes i temporers. No inclou la població resident.

La població estacional equivalent a temps complert anual (població estacional ETCA) durant el tercer trimestre de l’any ha estat de 13.835 persones, el 16,4% de la població resident a setembre del 2023.

El component estacional oscil·la significativament al llarg de l’any i, de forma general, registra els valors màxims en el primer trimestre, coincidint amb la temporada de neu i durant el tercer trimestre, amb l’estiu. Per al tercer trimestre del 2023, la mitjana de la població estacional s’ha situat en 1.683.641 persones mensuals, mentre que per al tercer trimestre del 2022, la mitjana mensual es va situar sobre 1.544.855 persones.

La població equivalent és un càlcul que es realitza per a estimar quin seria el total de població anual resident que generaria la necessitat de recursos que requereixen els residents més els no residents que, en un moment donat de l’any, visiten el país (població estacional i població vinculada).

Per al tercer trimestre de l’any, la població equivalent és de 95.941 persones, un 3,9% més respecte al mateix trimestre de l’any anterior.

Si s’analitzen les dades de forma mensual, generalment s’observa com en els mesos d’abril i maig, coincidint amb l’acabament de la temporada de neu, la població equivalent assoleix el seu mínim anual. El següent pic s’assoleix en el mes d’agost, coincidint amb el període de vacances d’estiu. Finalment, en els mesos de novembre i desembre, la població equivalent torna a créixer, reflectint el començament de la temporada d’hivern. En el tercer trimestre del 2023, la població equivalent assoleix una mitjana mensual de 88.642 persones.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play