menu Home
AndorraPólitica

Gili revalida el consolat liderant el Consens

Ràdio Valira | 18 de desembre de 2023

Rosa Gili serà la cònsol major d’Escaldes-Engordany després d’imposar-se a Anna Garcia en les eleccions comunals d’aquest diumenge. La candidatura de Consens s’a imposat a la de Demòcrates per 93 vots, deixant endarrere el fantasma de fa quatre anys, on només es va imposar per una desena de vots a Miquel Aleix. Avui, amb 3.356, la candidatura de Consens n’ha aconseguit 1.606, mentre que DA n’ha rebut 1.513. Pel que fa a valors percentuals, això es tradueix en el fet que l’actual cònsol ha rebut el 51,49%, mentre que Demòcrates+Acció+SDP+Independents n’ha assolit 48,51%. En l’esfera global, s’han registrat 177 vots en blanc i una norantena de nuls.

D’aquesta manera, Consens, la coalició que inclou els afins a Gili, Concòrdia i el PS ha aguantat l’embat a tot o res que els va plantejar Demòcrates, que va posar tota la maquinària taronja al servei de Garcia per tal de recuperar la parròquia que els va veure néixer. I no només ha revalidat el triomf, sinó que l’ha ampliat en 83 vots, consolidant les polítiques fetes a Escaldes-Engordany. “M’ha sorprès una mica al principi com anava el recompte, perquè nosaltres teníem molt bons inputs. Després, però s’ha capgirat la situació i hem pogut viure el final molt més còmodament que fa quatre anys” destacava Gili que apuntava al balanç de la feina feta en la darrera legislatura com una de les claus del triomf que ha assolit.

A més a més, la cònsol major ‘in pectore’ d’Escaldes-Engordany ha celebrat el gir progressista que ha fet tant la parròquia com el país després de la marea taronja que hi va haver en les eleccions generals de l’abril. “Andorra històricament havia estat sempre més progressista i celebro molt que torni a ser així” ha dit la líder de Consens. Un dels fets que ha remarcat és que “el fet que hi hagués dues llistes afavoria al fet que es pogués fer el vot en aquesta clau”.

Una oposició constructiva
Anna Garcia no ha pogut amb Rosa Gili. El somriure de la cap de cultura del comú i tota la maquinària taronja no ha estat suficient per tombar Gili. Amb esportivitat, Garcia ha encaixat la derrota i ha felicitat la líder de Consens. La cap de llista de DA + Acció + SDP + Independents ha dit que “farem una oposició constructiva per escoltar el que ens digui la ciutadania. Al final, el poble ha escollit i ha triat la candidatura de l’actual cònsol”.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play