menu Home
AndorraEconomiaGeneral

El nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació baixa fins als 307, un 20% menys que fa un any

Ràdio Valira | 18 de desembre de 2023

El nombre global d’inscrits al Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA) durant el nombre s’ha fixat en 307 persones, una xifra que representa un descens de l’11,3% respecte de l’octubre, quan hi havia 346 persones en recerca de feina, i un 20,3% inferior al mateix mes de l’any anterior (385 persones). Així mateix, tal com publica aquest dilluns el departament d’Estadística, el nombre de demandants en millora de feina a finals de novembre ha estat de 253 persones (269 el mes anterior), fet que representa una variació mensual negativa del 5,9% i una variació també negativa del 20,2% respecte del novembre del 2022 (317 persones).

Així mateix, des d’Estadística també es destaca que el nombre de demandants de serveis a finals de novembre ha estat de 83. D’aquests, dos són demandants en situació de baixa mèdica superior a sis mesos i 81 són demandants de serveis en situació d’ocupació. La variació respecte del mes anterior és d’un 6,6% positiva en el cas dels demandants de serveis en situació d’ocupació, mentre que pels demandants en situació de baixa mèdica és nul·la.

D’altra banda, el nombre total de llocs de treball oferts pel SOA a finals de novembre ha estat de 2.836 (2.574 el mes anterior), fet que equival a una variació mensual positiva del 10,2% i una variació negativa del 4,6% respecte del novembre del 2022 (2.974 ofertes de treball).

Paral·lelament, es destaca que el nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern és de 18, un 18,2% menys respecte del mes d’octubre (22 persones) i un 14,3% inferior respecte del novembre del 2022 (21 persones).

Finalment, Estadística afegeix que al llarg del mes passat es van fer onze contractacions mitjançant el Servei d’Ocupació i 21 a través dels programes de treball temporal. En aquest sentit, del total de persones inscrites al SOA, n’hi ha 82 que van trobar feina pels seus propis mitjans.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play