menu Home
AndorraGeneralPólitica

Enclar diu que hi ha altres prioritats abans d’invertir 4 milions en unes fonts de colors

Ràdio Valira | 13 de desembre de 2023

Per Enclar, la participació de la ciutadania és una prioritat. Per això defensa que abans de gastar-se 4 milions d’euros en unes fonts de colors el comú d’Andorra la Vella hauria d’haver consultat la població per saber si realment això era el que necessitava la parròquia.

“No hem d’oblidar les necessitats reals de la gent que viu a Andorra la Vella i per aquest motiu abans de gastar-nos 4 milions en atraccions turístiques cal demanar a la ciutadania si això és el que necessita”, ha exposat el número quatre de la candidatura, Marc Torrent. En aquest sentit, el candidat ha afegit que” al final, potser hi ha altres prioritats. Un exemple poden ser els pisos a preu regulat, com ara els del Cedre que fa temps que podrien estar fets; arreglar molts trams de voravies de la parròquia; o crear zones verdes a les places.

De fet, durant aquests dies de campanya electoral, els ciutadans han traslladat a Enclar que les fonts de colors no són una prioritat perquè la plaça de la Rotonda no és una zona que cal reforçar turísticament tenint en compte que ja hi passa molta gent. “Ens transmeten que sobretot l’habitatge i el cost de vida són necessitats que cal atendre abans que una atracció turística”, ha afirmat Marc Torrent, que ha indicat que també han rebut moltes queixes pel fet que els barris no reben el mateix tracte que una zona turística.

A més, el candidat ha alertat que “si ens oblidem d’involucrar la ciutadania en el dia a dia de les decisions del comú, després ens posarem les mans al cap quan vegem els índexs de participació de les properes eleccions”, en què es pot repetir la situació de fa quatre anys en què no va votar ni el 50% de la població. “És difícil cridar a la participació quan hem estat vuit anys sense involucrar la ciutadania en les decisions comunals”, ha remarcat.

Per revertir aquesta situació, Enclar preveu diferents mecanismes de participació com ara la creació de concursos participatius no només per als pressupostos; la posada en marxa d’una comissió de cultura per involucrar la gent en l’organització d’actes; la posada a l’abast de la població d’eines que afavoreixin el diàleg entre l’administració i la ciutadania; o l’escolta activa. Tot plegat amb l’objectiu de donar veu als que fins ara s’han sentit exclosos perquè el comú els ha oblidat.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play