menu Home
AndorraGeneralPólitica

El parc del Prat Gran de Sant Julià de Lòria, un espai 100% inclusiu

Ràdio Valira | 13 de desembre de 2023

 “El Prat Gran és un dels centres neuràlgics de la nostra parròquia per a tots els nens i nenes”, ha afirmat la consellera de Social del comú de Sant Julià de Lòria, Maria Servat, qui ha inaugurat el parc després de dos mesos de treballs dedicats a millorar-lo. “Hem volgut fer una remodelació i una reorientació integral de tota la zona, amb noves àrees infantils dividides en diversos espais”. El parc del Prat Gran comptarà amb 14 elements de joc nous, un increment de zones verdes i una remodelació del lavabo, integrat dins del conjunt. Servat ha destacat que també s’ha dotat el parc “de bastanta seguretat”. Seguint amb l’aposta del comú referent a les qüestions d’inclusivitat, Servat ha afegit que “hem volgut que fos accessible universalment, donant resposta a una de les demandes que ens arribaven des del consell d’infants”.

La inauguració també ha comptat amb la presència del conseller de Manteniment, Medi Ambient i Sostenibilitat, Rossend Duró; la consellera de Turisme i Esports, Diana Sánchez; i dues representants de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, Nora Pérez (coordinadora de Metodologia i Innovació) i Montse Seivane (directora de l’àrea tècnica i de qualitat). La consellera de Social ha remarcat que la remodelació del Prat Gran i els seus avenços en inclusivitat, no haurien estat possibles sense la col·laboració de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell. “Ens han assessorat seguint els criteris universals en relació amb l’accessibilitat cognitiva, aconseguint que el parc doni cabuda a totes les persones amb algun tipus de discapacitat; en definitiva, construint un parc 100% inclusiu”, ha explicat Servat.

Entre les diferents adequacions a nivell d’accessibilitat cognitiva, s’ha equipat cada element de joc d’un cartell amb pictogrames, s’han incorporat directoris a la zona infantil i d’esports seguint els criteris de Lectura Fàcil, s’ha comptat amb senyalística direccional per afavorir l’orientació en l’espai, i s’ha assessorat en la col·locació de pictogrames validats a nivell cognitiu i perceptiu per persones amb discapacitat (a més d’orientar en les dimensions dels elements i alçades adequades per utilitzar-los). També s’han introduït dos elements de joc totalment accessibles a nivell físic, s’ha reformat la rampa de l’entrada amb un pendent adequat i s’ha incorporat un podo tàctil en l’accés accessible al parc.

Uns moments abans del tall de la cinta inaugural, el rector de la parròquia de Sant Julià de Lòria, mossèn Pepe Chisvert, ha beneït el parc del Prat Gran, recordant que “cada acció enfocada a millorar el lloc on vivim es motiu d’alegria i, per tant, mereix ser consagrada, així com a tots els qui l’han fet una realitat, i sobretot als infants i les persones que participaran i gaudiran d’aquesta nova zona de la parròquia, fent d’aquest espai un punt de joia i convivència”.

Les obres del Prat Gran han suposat una inversió de 400.000 euros i han cobert una remodelació total de 900 metres quadrats.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play