menu Home
AndorraCulturaGeneral

Sant Julià de Lòria enceta les festes nadalenques amb una quinzena de propostes per a tota la família

Ràdio Valira | 11 de desembre de 2023

La parròquia de Sant Julià de Lòria encara les dates nadalenques amb una quinzena de propostes enfocades a tothom qui vulgui gaudir-ne, especialment als més petits de la casa.

Les activitats començaran el 16 de desembre a les 11 hores a la Biblioteca Comunal Universitària – Fàbrica Reig, amb una sèrie de contes nadalencs a càrrec d’Assumpta Mercader; i a les 21 hores els ‘Petits Cantaires Lauredians’, la Coral Rocafort i la Coral de la Llar de Lòria oferiran un concert a l’església parroquial.

El Pare Noel visitarà la casa comuna la vigília de Nadal, acompanyat dels seus follets (se’l podrà veure d’11 hores a 13 hores i de 16 hores a 18.30 hores). Degut a la gran quantitat d’afluència registrada els darrers anys, es demana reserva prèvia per assistir-hi, a través de la web www.santjulia.ad, i es donarà prioritat als menors d’11 anys residents a la parròquia de Sant Julià de Lòria.

El mateix 24 de desembre la plaça de la Germandat s’omplirà tot el dia de tallers i manualitats nadalenques; també d’un espai de circuits, gimcanes i laberints anomenat ‘La Canicada d’en Jan’, i de ‘La plantada de jocs tradicionals d’en Robin’, una zona amb gegants de fusta i jocs cooperatius, de taula i d’estratègia, “carregats de valor i emocions”, com els ha descrit la tècnica de l’àrea de Cultura, Elisabeth Carrillo. De 16 hores a 19 hores, també a la Plaça de la Germandat, l’escola ‘Líquid Dansa’ i ‘La Moixera’ oferiran un espectacle infantil, amb ombres xineses incloses, sota el títol ‘L’estel de Nadal al país dels contes’. I a les dotze en punt de la nit, a l’església parroquial s’hi oficiarà la tradicional Missa del Gall, amb xocolata i xurros a la sortida.

El dia de sant Esteve (26 de desembre) a les 12 hores es farà el ‘Caga Tió gegant’ a la plaça de la Germandat, a càrrec de la companyia ‘Bitxicleta’, i el 29 de desembre es durà a terme la 31a edició de la cursa de Sant Silvestre, solidària i coberta en premis i concursos addicionals, tal com es va presentar la setmana passada en una roda de premsa.

El 5 de gener a les 18 hores, els Reis Mags d’Orient arribaran a Sant Julià de Lòria, entrant per la carretera general 1 i recorrent la plaça Francesc Cairat, el carrer Bonaventura Riera, les avingudes Rocafort i Verge de Canòlich, i culminant l’itinerari a la plaça de la Germandat, on els nens i nenes els podran saludar i lliurar personalment les seves cartes. Posteriorment, els Reis Mags d’Orient adoraran al Nen Jesús a la Casa Comuna i l’endemà assistiran a la missa jove que s’oficiarà a les 11.30 hores a l’església parroquial.

Com a cloenda dels actes nadalencs, el 7 de gener (dia de Sant Julià) en presència de les autoritats, tindrà lloc la missa de Sant Julià de Lòria, a les 11.30 hores a l’església parroquial.

Paral·lelament a aquest conjunt d’esdeveniments, romandran al vestíbul de la Biblioteca Comunal Universitària – Fàbrica Reig la bústia del Pare Noel (del 18 al 22 de desembre) i les bústies dels Reis Mags d’Orient (del 27 de desembre al 4 de gener), perquè els nens i nenes hi puguin dipositar les seves cartes plenes de desitjos. I del 27 de desembre al 5 de gener, a l’Espai Laurèdia Jove s’hi localitzaran les ‘Vacances de Nadal Laurèdia Jove’, un espai dedicat a oferir a infants i joves tot tipus d’activitats enfocades al Nadal.

L’espectacle dels Pastorets d’enguany preten ser una immersió audiovisual que inclourà escenes de les 29 edicions anteriors i que, en paraules de Carrillo “tothom s’hi veurà reflectit; remourà sensibilitats i records d’una gran part de la població”. Els Pastorets es podran veure en dos passis (a les 18 hores i a les 20 hores) del 26 al 30 de desembre, i el 2, 3, 4 i 6 de gener.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play