menu Home
AndorraEconomiaGeneral

Increment del 6,2% en les importacions respecte fa un any

Ràdio Valira | 11 de desembre de 2023

Les importacions durant el mes de novembre han sumat un valor de 173,12 milions d’euros, el que suposa una variació percentual negativa del 0,4% respecte del novembre de l’any anterior. En aquest sentit, tal com publica aquest dilluns el departament d’Estadística, els grups amb una variació percentual i absoluta positiva més destacada són el de transport (21,1%), l’alimentació (5,5%) i la farmàcia-perfumeria (7,1%). Per contra, tenen una variació negativa més destacada els grups d’energia (17,5%) i vestit i calçat (12,3%).

Durant els primers onze mesos d’aquest any, el total d’importacions han sumat un valor de 1.693,81 milions d’euros, el que suposa una variació percentual positiva del 5,5% respecte del mateix període de l’any anterior. Pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 18.60,68 milions d’euros, fet que representa una variació percentual positiva del 6,2% respecte de l’acumulat dels darrers dotze mesos del període anterior, en què les importacions en valor van ser de 1.751,26 milions d’euros.

Pel que fa a les exportacions, durant el mes de novembre han sumat 18,97 milions d’euros, amb una variació percentual positiva del 14,3% respecte del període anterior. En aquest cas, la partida exportada més destacada amb una variació percentual positiva i una major variació absoluta és el transport, amb un 112,2%. Durant els primers onze mesos de l’any, les exportacions han sumat 225,22 milions d’euros, un 36,3% menys respecte del mateix termini del 2022, i quant a l’acumulació dels darrers dotze mesos les exportacions han sumat 239,21 milions d’euros, un 35% menys que durant tot l’any passat.

Importació de carburants
D’altra banda, cal destacar que la importació de carburants durant el mes de novembre ha estat de 13,19 milions de litres, el que representa una variació percentual positiva del 10,5%. Aquest mes la gasolina sense plom presenta una variació positiva del 24,6%.

De gener a novembre d’aquest any, la importació de carburants ha estat de 144,52 milions de litres, un 1,35 més en contraposició al mateix termini anterior, mentre que l’acumulat dels darrers dotze mesos, amb una importació de 159,41 milions de litres, baixa un 1,6% en comparació amb el mateix termini anterior.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play