menu Home
AndorraGeneralPólitica

Enclar ajudarà el comerç de barri rebaixant l’impost de radicació i invertint fora de l’eix central

Ràdio Valira | 11 de desembre de 2023

Enclar vol estar al costat de la ciutadania i és per això que facilitarà als comerciants el pagament dels tributs. És amb aquest objectiu que rebaixarà l’impost de radicació a les zones més allunyades del centre d’Andorra la Vella. “No es tracta de regalar” sinó adoptar incentius per afavorir el comerç de barri, ha dit el número 7 de la candidatura, Joaquim Miró. A banda d’això, Enclar invertirà en els indrets que es troben fora de l’eix comercial central. “El primer incentiu que cal garantir a aquests negocis és embellir aquestes zones o fins i tot fer-les per a vianants, com s’ha fet en altres indrets”, ha declarat Joaquim Miró. Paral·lelament, la candidatura aposta per assegurar que els ciutadans puguin arribar fins a aquestes zones a través de la creació d’aparcaments o d’un transport públic àgil i eficaç.

Joaquim Miró ha recordat que cal distingir dues zones quan es parla de teixit comercial. La central, en què el Comú d’Andorra la Vella ha invertit durant anys i que funciona, i la resta, que té una activitat molt pobra. “Recordo que quan era jovenet zones com Príncep Benlloch o Ciutat de Valls eren dinàmiques. Hi havia botigues de tot tipus, perruqueries, floristeries. Hi havia moltíssims negocis. Malauradament s’han quedat totalment abandonades i deixades amb el 90% dels baixos amb locals tancats”, ha observat Joaquim Miró. És per això que ha afirmat que “si en algun lloc el Comú d’Andorra la Vella ha d’invertir és en ajudar a empènyer aquestes zones més apartades que des de fa anys no funcionen”.

Per altra banda, Enclar també crearà un pla de barris per ajudar el teixit comercial. “Està molt bé que arribin nous negocis, encara que ja sabem de quin tipus són les empreses que s’implanten a Andorra la Vella, però no volem que tanquin més petits comerços”, ha dit Joaquim Miró. És per aquest motiu que Enclar donarà suport al comerç de barri a través de la creació de taules de treball per crear sinèrgies entre el Comú i els privats.

A més a més, per afavorir la revitalització, Enclar farà que el passatge Biscariet connecti de forma efectiva l’eix comercial de l’avinguda Meritxell amb la zona de Prada Ramon.

Els membres de la candidatura han fet aquestes declaracions a l’equador de la campanya electoral. Una campanya que ha permès a Enclar arribar a la ciutadania i obtenir un bon retorn de l’electorat. El número u, Sergi González, ha remarcat que durant aquests dies han tingut l’oportunitat de transmetre “que som gent de la parròquia i que ens preocupen els problemes del dia a dia de la ciutadania. Estem trobant molta energia i positivisme”.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play