menu Home
AndorraGeneralSocietat

Nomenats deu nous agents de policia

Ràdio Valira | 8 de desembre de 2023

La policia ha celebrat aquest dijous la cerimònia de jurament i nomenament definitiu dels agents de la promoció 56, que ha tingut lloc a la sala d’actes del despatx central, a l’edifici administratiu de l’Obac, a Escaldes-Engordany. Aquesta promoció la formen deu agents, una dona i nou homes, que han completat amb èxit la formació general inicial, basada en legislació penal, normativa administrativa, tir i tècniques d’intervenció policial, així com l’aplicació pràctica de tots els coneixements adquirits tant en el període de formació com durant l’any de prova.

L’acte ha estat presidit pel cap de Govern, Xavier Espot Zamora; la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné; la secretària general del Govern, Ester Fenoll, i el director del departament de Policia, Bruno Lasne.

Durant el seu parlament, Lasne ha encoratjat els agents a “viure aquesta professió des de la vocació de servei públic”. Així mateix, ha destacat el “gran compromís amb la societat, en defensa de la Constitució i de les lleis, i amb la protecció dels drets i les llibertats de les persones” que significa aquest acte de jurament. Una “enorme responsabilitat” que els ha demanat exercir sent fidels als valors i principis del cos: “el rigor, la disciplina, la professionalitat, el respecte, la neutralitat, l’honestedat, la justícia, la protecció, la generositat i l’empatia”. Així mateix, el director ha volgut ressaltar que qualsevol d’aquests policies podria arribar fins a la direcció “amb implicació, afany i sacrifici”.

Per la seva part, el cap de Govern ha recalcat el “paper fonamental” que té la policia “en qualsevol societat democràtica”, ja que “un dels pilars bàsics de l’estat de dret, democràtic i social és la seguretat”. Ha subratllat que “el principal actiu de la Policia són les persones que la integren” i per aquest motiu “des del 2017 s’han anat convocant concursos pràcticament cada any per cobrir vacants”.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play