menu Home
AndorraGeneralPólitica

Enclar crearà una xarxa perquè la gent gran tingui les necessitats cobertes

Ràdio Valira | 8 de desembre de 2023

Enclar crearà una xarxa comunitària per assegurar que les persones grans tenen totes les necessitats cobertes i que es troben en bon estat de salut. La participació en aquesta serà voluntària. Així doncs, les persones majors de 65 anys podran donar les seves dades mentre que la gent del seu entorn més proper (coneguts, l’entorn on es mou, les activitats que fa) pugui donar l’alerta i fer algun seguiment en cas de trobar a faltar alguna persona.

“Quan ens fem grans no sabem mai amb què ens trobarem i és important que la gent del nostre entorn, la gent amb qui tenim confiança, estigui pendent de nos- altres i sàpiga què necessitem i on ens movem”, ha explicat la candidata de la for- mació Dolors Carmona.

En aquest sentit, la número dos d’Enclar, Olaya Losada, ha afirmat que aquest re- gistre persegueix combatre la soledat no volguda. “La gent gran moltes vegades està sola no per elecció sinó perquè la situació t’hi porta”, ha dit i ha afegit que amb aquesta xarxa les persones que en formin part tinguin totes les seves neces- sitats cobertes. “Creiem que aquest tipus d’accions són la solidaritat, la cooperació que el que fa és comunitat”, ha afegit Carmona.

A banda d’això, Enclar mantindrà els projectes que avui s’ofereixen a les persones grans però vol que siguin ells el que diguin el que creuen que és necessari. “Volem que tinguin veu i vot”, ha dit Losada que ha afegit que així “podrem prioritzar les seves necessitats”.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play