menu Home
AndorraGeneralPólitica

DA + Independents de Canillo vetllarà per un creixement sostenible i que s’adeqüi a l’entorn

Ràdio Valira | 8 de desembre de 2023

Canillo és la parròquia d’Andorra amb més extensió de territori, tal com ha recordat el candidat a cònsol de la llista de Demòcrates + Independents, Jordi Alcobé. Per aquest motiu, és encara més important “protegir, cuidar aquest territori i continuar amb el model de creixement sostenible” impulsat per l’actual mandat de Francesc Camp.

En aquest sentit, Alcobé ha celebrat la limitació de la construcció que el comú ha aplicat a través de la modificació del POUP i ha defensat la importància d’anar més enllà, per exemple especificant la construcció en el cas de les bordes. “No només establir el nombre màxim d’aquestes”, com s’ha fet a la vall d’Incles, sinó també que siguin homogènies pel que fa a la imatge i tipus de construcció: “la pedra, la coberta, l’ús de la fusta en lloc del formigó”, ha detallat Alcobé. Paral·lelament, ha anunciat ajuts per al foment de les parets de pedra seca, perquè “són un complement real de la construcció agrícola i artesanal del país”.

Alcobé ha recordat que hi ha certes zones naturals de la parròquia, com la vall d’Incles, la del Riu i la de Montaup, on cal “incidir encara més” amb les limitacions, preservant unes construccions “més acotades, restrictives i integrades a l’entorn”.

El candidat a cònsol ha fet aquestes declaracions des d’Incles, en l’acte de campanya d’aquest dijous. Precisament, ha manifestat, “Incles és un exemple de com crear valor en una vall, incidint més en la qualitat que en la quantitat”, també en clau de turisme. L’objectiu “essencial del programa de DA”, ha afegit, és poder “integrar el turisme, la construcció, l’agricultura i les valls perquè tot pugui conviure”.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play