menu Home
AndorraGeneralSocietat

Càmeres per vigilar els ascensors a Andorra la Vella

Ràdio Valira | 8 de desembre de 2023

Fa relativament poc que el comú d’Andorra la Vella ha canviat els tres ascensors del centre de congressos, una acció que ha tingut un cost de 394.589 euros. Aquests dies, però, han aparegut amb els miralls i els marcadors trencats. Davant aquest acte d’incivisme, i més enllà de “cridar al civisme”, el comú té la intenció de col·locar càmeres de videovigilància per dissuadir actuacions com les que han malmès aquests elevadors. Ho ha exposat el cònsol major, David Astrié, en el marc de la sessió de consell de comú d’aquesta setmana, i a preguntes de l’oposició. El cònsol major ha detallat que malauradament les actuacions incíviques són habituals en els ascensors de la parròquia.

El cònsol ha explicat que la parròquia compta amb diversos elevadors que serveixen per salvar els desnivells de la parròquia i ha lamentat que sovint es vandalitzin. En el cas concret del centre de congressos ha explicat que hi ha unes filmacions d’unes càmeres que ja estan a disposició de la policia que està investigant aquest cas. “Creuem els dits perquè doni solució”, ha desitjat Astrié, que tot i remarcar que la instal·lació de càmeres farà “part de la feina” ha fet una crida al civisme.

Precisament sobre els ascensors de la parròquia, el cònsol major també ha anunciat que el de Jovial que dona accés al rec estarà ja en marxa en els dies vinents. S’ha hagut de refer “per complet” adaptant-lo a les mides estàndards un cop es va veure que no era possible reparar el mecanisme antic que s’havia avariat.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play