menu Home
AndorraGeneralPólitica

Planta d’energia verda amb biomassa per abastir tots els edificis públics de Canillo

Ràdio Valira | 7 de desembre de 2023

Un dels projectes estrella de la candidatura de Demòcrates + Independents de Canillo és la construcció d’una planta d’energia verda amb biomassa a l’edifici de Perecaus, per distribuir calor a tots els edificis públics de Canillo, els quals actualment s’escalfen amb energia fòssil. Aquests edificis són el Palau de Gel (que genera una important despesa energètica), l’antic comú i l’actual, el futur Centre d’Atenció Primària i, fins i tot, en una segona fase i si el Govern hi vol participar, els centres escolars. Aquesta nova instal·lació s’abastirà del que es genera anualment amb les actuacions de gestió, neteja i protecció dels boscos de la parròquia.

El número 2 de la llista, Marc Casal, ha recordat que Canillo és “una de les parròquies amb més massa forestal de tot Andorra, a la qual hi destinem més de 100.000 euros l’any” per a la seva protecció. En total, s’actua en 30 hectàrees, les quals “generen prou massa forestal per alimentar tots els edificis comunals”. L’actual cònsol menor també ha defensat que, amb aquest projecte, “Canillo reduirà molt les seves emissions a l’atmosfera i la ciutadania gaudirà d’un poble més verd”.

Així mateix, Casal ha refermat que es reforçarà la gestió activa dels boscos de la parròquia, per contribuir a la seva protecció i minimitzar el risc d’incendis.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play