menu Home
AndorraGeneralSocietat

La Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell es consolida com entitat de referència en l’accessibilitat cognitiva

Ràdio Valira | 7 de desembre de 2023

La Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell ha recaptat un total de 29.550 euros en la Gala Benèfica “El teu gest, el meu èxit”, que es destinaran al projecte d’accessibilitat cognitiva de l’entitat. Una xifra que s’ha aconseguit gràcies a les aportacions rebudes en el decurs del Sopar Solidari del passat 22 de novembre a UNNIC Casino, i els donatius que s’han fet arribar a través de la web de la Fundació.

Amb l’import recaptat, l’FPNSM continuarà amb el desenvolupament del projecte d’accessibilitat cognitiva per convertir-se en una referència al país en aquesta matèria, reconeixent el valor que poden aportar les persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, es continuarà amb les formacions a professionals i persones ateses per esdevenir expertes en avaluació d’entorns i validació de documentació de textos en Lectura Fàcil.

A més del desenvolupament de l’accessibilitat cognitiva a les instal·lacions de la Fundació, es treballarà amb altres entitats públiques i privades del país -actuant com a assessors en aquesta matèria- amb l’objectiu d’adaptar els seus espais i documentació perquè siguin més fàcils d’entendre i de comprendre per a tothom.

Cal recordar que el projecte d’accessibilitat cognitiva és també una porta d’accés a la promoció i la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, com és el dret d’entendre i comprendre l’entorn. Uns drets bàsics per aconseguir una veritable inclusió i la participació activa del col·lectiu en la comunitat.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play