menu Home
AndorraGeneralPólitica

DA aposta per la creació d’un arc patrimonial a Santa Coloma

Ràdio Valira | 5 de desembre de 2023

El número 2 de la llista de Demòcrates + SDP + Independents d’Andorra la Vella i actual cònsol menor de la parròquia, Miquel Canturri, ha anunciat la creació d’un arc patrimonial a Santa Coloma, que unirà béns tan preuats com el jaciment de la Margineda, el pont de la Margineda, la Torre dels Russos, l’església de Santa Coloma, l’Espai Columna i sant Vicenç d’Enclar. Aquesta unió es farà mitjançant “camins que arreglarem” (alguns dels quals ja s’han habilitat el darrer mandat), perquè sumin un recorregut agradable i senzill per on transitar-hi.

Més concretament, i pel que fa a la Roureda de la Margineda, “el volem convertir en un espai de lleure i descans, amb bancs i zones amb miradors sobre el jaciment”, ha explicat Canturri. Es tracta d’una iniciativa per seguir donant “un impuls a Santa Coloma”, tal com s’ha fet aquest mandat i es vol continuar durant el vinent.

L’acte d’aquest dilluns s’ha fet precisament des d’un d’aquests béns amb els quals compta Andorra la Vella: sant Vicenç d’Enclar. Des d’allà, el número 6 de la llista, i actual conseller comunal, Gerard Menardia, ha manifestat que seguiran invertint molt substancialment en la gestió i neteja dels boscos, per tenir-los “sans, cuidats i que puguin respirar”. Menardia ha recordat que aquest mandat s’ha doblat la partida pressupostària en aquest sentit, fins als 100.000 euros anuals. En paral·lel, s’han recuperat camins i impulsat noves activitats, com vies ferrades. “Volem incrementar i cuidar encara més els nostres entorns naturals”, ha conclòs.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play