menu Home
AndorraGeneralPólitica

Majoral, disposat a revalidar el càrrec; Cairat a “aconseguir la majoria” i Miralles, a sumar 1.200 vots

Ràdio Valira | 4 de desembre de 2023

La campanya electoral per les eleccions comunals 2023, s’ha iniciat amb la tradicional penjada de cartells; les llistes Unió Laurediana + Demòcrates + Acció + independents de Sant Julià de Lòria, encapçalada pels actuals cònsol major del comú de Sant Julià de Lòria Josep Majoral, i cònsol menor, Mireia Codina; Desperta Laurèdia, encapçalada per l’actual líder de la minoria Cerni Cairat, i Sofia Cortesao; i el Partit Socialdemòcrata, amb Antoni Miralles i Carol Caubet, han compartit els seus objectius i manifestat la seva determinació per assolir la victòria el pròxim 17 de desembre.

Per la seva banda, el líder de la minoria, Cerni Cairat, ha declarat que “la voluntat no és altra que fer el pas d’aconseguir la majoria pel comú”, en referència al lema de la seva candidatura: ‘Fem el Pas’. “Hem volgut treballar amb un programa a llarg termini, centrat en accions ben reflexionades i moderades, pensant en el futur i en la qualitat de l’equip humà. Un equip que sigui capaç de portar amb professionalitat cada departament del comú”, ha exposat. Cairat ha sentenciat que és necessari donar resposta a la problemàtica de l’habitatge, que cal posar damunt la taula qüestions com el model de creixement i la capacitat dels recursos naturals. “I, parlant concretament de Sant Julià de Lòria, hem de veure com encarem el futur de Naturland, i també pretenem renovar el nou centre cultural, i fer de la cultura l’eix de la comunitat laurediana”. Respecte al fet que Sant Julià de Lòria sigui la parròquia on més llistes es presenten (tres) i a com això pot afectar la divisió del vot, Cairat ha dit que “nosaltres anirem amb el màxim d’il·lusió per guanyar, independentment del nombre de candidatures. És cert que l’haver-hi tres llistes afegeix dificultat, però confiem en aconseguir la victòria”.

Antoni Miralles, candidat a cònsol major lauredià del Partit Socialdemòcrata, ha incidit en la transversalitat de la seva llista: “Hi ha una participació molt important de dones i d’independents; hem volgut representar totes les edats i maneres de pensar dels ciutadans de Sant Julià de Lòria”. El tema cabdal entorn del qual gira el seu programa és que Sant Julià de Lòria deixi de ser “la gran oblidada”. “Volem que la parròquia sigui una referència pel turisme, per la cultura i pel comerç. Fins ara Sant Julià de Lòria és una parròquia de pas, i volem que la gent hi visqui, hi gaudeixi i tingui una millor qualitat de vida. Volem també que els turistes valorin el nostre enorme potencial”. Miralles ha estat clar amb l’expectativa de vot: “Objectiu 1.200. Sense por”. Ha conclòs les declaracions afirmant amb contundència que “la gent de Sant Julià de Lòria confia en nosaltres; sap que estimem i defensem la parròquia. Darrere dels programes electorals, sempre hi han hagut les grans famílies darrere, nosaltres canviarem aquesta manera de fer; la nostra llista està plena de gent jove i amb ganes. Volem ser servidors públics, no els reis de la parròquia. No volem gastar ni un euro en fer grans construccions i grans desordres que no serveixen per donar solucions al poble. Volem destinar els diners a la gent que els necessita”.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, ha remarcat que el lema escollit per il·lustrar la candidatura ‘Anem per feina’, és representatiu de la tasca duta a terme pel comú els darrers quatre anys; a tall d’exemple, ha remarcat que “A Naturland s’ha fet molt bona feina: aquest any s’han facturat més de cinc milions d’euros, i s’han generat més de 100 llocs de treball, dels quals 80 són lauredians”. Ha afegit que s’ha treballat durant tota la legislatura al voltant d’un projecte de pisos tutelats, “espero veure aviat l’inici de la construcció d’aquest edifici”. També ha recordat la realització d’un centre de dia, un punt jove, parcs infantils al camp de Perot i a Bixessarri, i un espai de benestar al costat del riu Valira, així com la voluntat de continuar treballant en l’impuls universitari, i ha posat de relleu que “en els darrers quatre anys, hem rebaixat el deute del comú a la meitat; i tot això sense menystenir les necessitats de la parròquia, com ho demostra la inversió feta de divuit milions d’euros”.

Entre les metes que s’han proposat al programa, Majoral ha destacat la de dinamitzar la parròquia des dels punts de vista urbanístic, econòmic i social: “Si sortim escollits, continuarem fent una gestió acurada pel poble, posant sempre al centre el ciutadà lauredià”.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play